Yılmaz: 3 Mayıs uyanış günü

Yılmaz: 3 Mayıs uyanış günü

3.05.2021 15:27:48

“Bir uyanış ve uyarı günü” olarak ifade ettiği 3 Mayıs Milliyetçiler Günü vesilesi ile açıklama yayınlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, hakkın rahmetine kavuşan tüm dava büyüklerimizi şükran ve minnetle anıyor ve Yüce Allah'dan sonsuz rahmet diliyorum.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“3 MAYIS MİLLİYETÇİLER GÜNÜ; MÜSTESNA BİR UYANIŞIN ADI”

Yılmaz'ın günün anlam ve önemine ilişkin açıklaması aynen şöyle: “3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakar, fedakar evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü; müstesna bir uyanışın adı, muhteşem bir mücadele ufkunun anısıdır.

77 yıl önce, Türklüğü gönüllerinde bayraklaştıran dava insanları adamlığın, adanmışlığın ve ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdir.

Merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın milliyetçiliğe karşı başlatılan linç kampanyasına cesurca direnişe geçmesi 3 Mayıs 1944 olaylarının fitilini ateşlemiştir.

Türk milliyetçilerini sindirmek, yıldırmak, karanlıkta boğmak isteyeler, inanmışlık karşısında gerilemek, cesaret ve dirayet karşısında diz çökmek zorunda kalmışlardır.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in de aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçi dava insanı; Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast eden odaklara unutulmayacak ders vermişlerdir.

Türk ve Türkiye düşmanı akım, görüş, fikir ve yabancı ideolojilere karşı demokratik itirazlarını, meşru reflekslerini, sivil tepkilerini cesurca gösteren dönemin Türk milliyetçileri her türlü takdir ve övgünün üzerindedir.

Onlar bizim heyecan ve iftihar kaynaklarımızdır.

3 Mayıs 1944 olaylarıyla Türk milliyetçiliğine kurulan sinsi ve kirli tuzak kalbi vatan aşkıyla çarpan sinelerde parçalanmıştır.

Bir uyanış ve uyarı günü olan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nde; başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, Necdet Sancar, Zeki Velidi Togan, Hasan Ferit Cansever, İsmet Tümtürk, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Mustafa Hakkı Akansel ve hakkın rahmetine kavuşan tüm dava büyüklerimizi şükran ve minnetle anıyor ve Yüce Allah'tan sonsuz rahmet diliyorum.”

YORUM YAP