Yılmaz: 2023’te de muhalefete konuşacak konu bırakmayacağız

Yılmaz: 2023’te de muhalefete konuşacak konu bırakmayacağız

3.01.2023 11:22:17

Yeni yılın ilk meclisinde önemli gün ve olaylara değinerek meclisi açan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, onaylanan Teknopark Projesi ile tasarruf konularına ayrı iki parantez açtı. Siyasi Grup Sözcülerinin uzayan konuşmalarından sonra gündeme geçmek üzere söz aldığında ise Başkan Bey, tartışmaların kendisini mutlu ve mutsuz ettiği yönleri paylaştı.

Silivri Belediye Meclisinde Siyasi Grup Sözcülerinin İBB ve Türkiye Gündemi üzerinden ateşlenen karşılıklı tartışmaları sonrasında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, ilçemiz konularından uzaklaşıldığı için mutsuz olduğunu ancak yerelde muhalefeti konuşturacak bir eksikliğin bulunmamasından ötürü duyduğu mutluluğu paylaştı.

“HOŞGÖRÜ, BİRLİK VE BERABERLİĞİN YILI OLSUN”
2023 Ocak Ayı Meclis Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu ifadelerine yer verdi: “2023 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı meclisimizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. 2022 yılını acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, sevinciyle hep beraber geride bıraktık. 2023 yılının başta ilçemiz olmak üzere ülkemiz ve dünyada hoşgörünün, birlik ve beraberliğin yılı olmasını diliyor, hepinizin yeni yılını bir kez daha tebrik ediyorum.
Alacağımız kararların şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.
“MALİ KOŞULLARA RAĞMEN 2022 ATILIM VE YATIRIMLAR YILI OLDU”
Silivri Belediyesi olarak 2022 yılında dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği ekonomik koşullara rağmen yatırımın ara vermeden, hız kesmeden devam ettiği, belediyenin mali tablolarının bozulmadığı, aksine güçlenerek devam ettiği, belediyemizin borcunun azaldığı, yatırımların arttığı bir yılı geride bıraktık. 2022 yılına Atılım ve Yatırım Yılı demiştik. Gerçekten de o şekilde devam etti. Birçok yatırımla şehrimizi buluşturduk. Birçok büyük yatırımı da olgunlaştırdık ve belli bir seviyeye getirdik.
“2023, PROJELERİN BİTİRİLDİĞİ BİR YIL OLACAK”
İnşallah 2023 yılı da bu olgunlaşan projelerin bitirildiği ama şehrin ihtiyacı olan projelerin de hayata geçirilebileceği bir yıl olacak diye düşünüyorum. 2023 yılı hiç durmadan, soluk almadan Silivri'ye hizmet etmeye devam edeceğiz.
BAŞSAĞLIĞI
Öncelikle geçtiğimiz ay, annesi Nuriye Topaç'ı Hakk'a uğurlayan Değirmenköy eski Belediye Başkanımız Osman Topaç ve ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum.
BAŞARI DİLEĞİ
Dünya Karate Federasyonu tarafından İtalya Venedik'te düzenlenen Gençlik Liginde 47 kg'da Dünya 2.si olan ilçemiz sporcularından Alara Akbaş kardeşimi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
SİLİVRİSPOR'A TEBRİK
2022-2023 sezonunun ilk yarısını lider kapatan Silivrispor'umuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
BAŞARI DİLEĞİ
10 Ocak zor şartlar altında görev yapan basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”
TASARRUF ÖNERİSİ
“Enerji tasarrufu, hem aile ekonomisi hem de ülke ekonomisi açısından önemlidir” diyen Yılmaz, “Bu kapsamda öncelikle evlerimizde ve iş yerlerimizde kullandığımız elektrikli aletlerimizin tükettiği enerji miktarına çok dikkat etmeliyiz. Bu konuda alacağımız küçük önlemlerle, büyük tasarruf sağlayabiliriz. Çocuklarımızı, enerjinin bilinçsiz kullanılması halinde, ülkemizde ve dünyada gelecekte ciddi sorunlar yaşanacağı konusunda bilinçlendirmeliyiz. 11-17 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası'nın, bu konudaki duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek konunun altını çizdi.
“VATANDAŞLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM”
“24 Ocak Elazığ Depremi'nin 3. yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın diyen Başkan Bey, “Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehit düşen 20 Ocak şehitlerini rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.
ANMA
“Ocak ayı içerisinde ebediyete irtihal eden, siyaset, kültür ve sanat insanlarını da kısaca anmak istiyorum” şeklinde sözlerini sürdüren Başkan Bey, “Türk sinemasının Mahmut Hoca'sı, Yaşar Usta'sı Münir Özkul'u, ‘'Bayrak'' şairimiz Arif Nihat Asya'yı, İzmir Adliyesi önünde teröristlere geçit vermeyerek şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin'i, Hayatını Kıbrıs Türklüğüne ve Türk Milletine adayan büyük dava adamı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı, Milli Şairimiz Mehmet Emin Yurdakul'u, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak görevindeyken hain bir suikast sonucu 5 polisimiz ile birlikte şehit edilen
Ali Gaffar Okkan'ı rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
Yılın son günü Ankara'da bir saldırı neticesinde öldürülen geçmiş dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nı rahmetle anarken, Sinan Ateş'in kederli ailesine de başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Faillerin en kısa zamanda kanun önünde de hesap vermesinin altını çizmek istiyorum.
GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'NİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
Son olarak Ömrünü Türk milletine hizmete adayan Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin doğum gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
TEKNOPARK MÜJDESİ
Başkan Yılmaz, konuşmasında onaylanan Teknopark projesine ayrı bir parantez açıp, “Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçireceğimiz Teknopark projemiz Cumhurbaşkanlığınca onaylanarak Resmî Gazete'de yayımlandı. Belediye - Üniversite - Sanayi Kuruluşları işbirlikleriyle Ar-Ge çalışmaları yapmayı, yeni yatırım alanları oluşturmayı, istihdam fırsatları sunmayı, yerel ekonomiye ve ülke ekonomisine katkılar sağlamayı hedeflediğimiz projemize desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a, Bu önemli işbirliğinden dolayı Kadir Has Üniversitesi'nin çok değerli rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz Hanımefendi'ye ve Kadir Has Ailesine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YILMAZ: 2023'TE DE YAPACAĞIMIZ HİZMETLERLE SİZE KONUŞACAK KONU BIRAKMAYACAĞIZ
Grup Sözcülerinin konuşmaları ile özellikle CHP ile AK Parti arasında baş gösteren uzun karşılıklı diyalogların ardından söz alan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Meclisteki çıtayı her geçen gün aşağıya çekmeyelim. Silivri meclisinde ilçemizin, İstanbul'umuzun sorunları konuşulsun diyoruz. Bir miktar ülke genelinde de yaşananlar tabi ki konuşuluyor. İBB'de MHP Grup Başkanvekiliyim. Her kürsüyü kullandığımda altını çizdiğim konu şu; TBMM'inde konuşulması gereken konuların yeri İBB meclisi değil. Biz İstanbul'la ilgili konuşacaklarımızı konuşalım. Yapacaklarımızı anlatalım. Eksikleri eleştirelim. Silivri'de de aynı şeyin altını zaman zaman çiziyoruz. Bazen de basın mensupları yazıyor; “Silivri'de konu mu bitti?” Mutsuz olduğum konu bu.
Mutlu olduğum konu da şu; muhalefet partisi Silivri Belediyesinin çalışmaları günlük gülistanlık, takdire şayan ki konu ve gündem bulamayıp ulusal konulara, ekonomik sıkıntılara gündemi taşıyarak konuşma sürelerini doldurma yoluna gidiyorlar. Ben onlara teşekkür ediyorum.
2023 yılında da yapacağımız hizmetlerle size konuşacak, eleştirecek bir konu bırakmayacağız” diyerek gündeme geçti.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP