Yerel seçimler Ekim 2018’de mi yapılacak?

Yerel seçimler Ekim 2018’de mi yapılacak?

15.09.2017 10:01:07

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın teşkilata yönelik uyarı bombardımanı sürerken CHP kanadından erken yerel seçim iddiası gündeme getirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili 884 belediye başkanıyla Ankara'da buluşmasında bir dizi uyarıda bulundu, 2018 yılının projelerle geçirilmesini, 2019 için daha çok çalışılmasını talep edecek.
Erdoğan, “Bizim belediye başkanımız mütevazi olacak” mesajının ardından belediye başkanlarına ve kongre sürecine ilişkin uyarılarda bulundu. 2019 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için belirleyici olacağını her fırsatta dile getiren Erdoğan, belediye başkanlarına 2018 yılında icraatlarla öne çıkartılması mesajı verdi, uygulanacak projelerle ilgili ayrıntılı çalışma da talep edecek.

“DAVAYA ZARAR VERMEYİN” UYARISI
Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçiminde başarı çıtasının "50+1"olduğunu yenileyip, "Yerel seçimde hedef aynı" diyen Erdoğan, belediye başkanlarına ‘proje ve icraat yılı' olarak ilan ettiği 2018 yılının boş geçirilmemesi uyarısında bulundu ve “Davaya ve partiye zarar verecek hareketlerden uzak durun” mesajını da verdi. Erdoğan'ın bakanlardan istediği 180 günlük eylem planı benzeri bir çalışmayı başkanlardan da talep edeceği ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim belediye başkanımız mütevazi olacak” mesajının ardından buluşacağı belediye başkanlarına 2019 seçimleri ve il kongreleri öncesinde uyarılarda bulunacak. 2019 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için belirleyici olacağını her fırsatta dile getiren Erdoğan, belediye başkanlarına “2018 yılında icraatlarla öne çıkmalısınız” mesajı verecek.

CHP'Lİ VEKİLDEN ERKEN SEÇİM TARİHİ
Erdoğan, partili belediye başkanlarıyla üstteki paylaşımda bulunurken, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'tan erken yerel seçim tahmini geldi. Erdoğan'ın AK Parti'deki gerilemeyi gördüğü için yerel ile cumhurbaşkanlığı seçimi arasındaki takvimi açmayı planladığını belirten Yarkadaş, “AK Parti, bugün itibariyle bakıldığında, yerel seçimlerde yüzde 30'lar bandına inecek. Erdoğan, bu sonucun, cumhurbaşkanlığı seçiminde domino etkisi yapmasından korkuyor. Bu yüzden yerel seçimleri öne çektirmeyi planlıyor” dedi.
Yerel seçimlerin 2018 yılının onuncu ayında yapılabileceğini belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan, yerel seçimi ‘ön izleme' olarak kullanmak ve zayıf oldukları yerleri görmek istiyor. Erkene alınan yerel seçim, herkes için bir bakıma röntgen olacak. Ancak Erdoğan'ın seçimi erkene aldırmak istemesinin ardında yatan bir başka gerçek ise şu: Yerel seçimde oyları düşecek, bunun cumhurbaşkanlığı seçimini vurmasından ve dolayısıyla iktidarı kaybetmekten korkuyor. Bu yüzden hepimiz erken yerel seçime hazır olmalıyız. Bu seçimde, Ankara, Antalya ve İstanbul başta olmak üzere önemli kentlerin CHP tarafından kazanılacağı çok açık... Hepimiz, sanki kendimiz belediye başkanı oluyormuş gibi çalışmak ve Türkiye'yi bu gerici dalgadan çıkarmak zorundayız.”

YORUM YAP