Yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı

Yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı

20.09.2017 14:44:09

Silivri'de 2017- 2018 eğitim ve öğretim dönemi, Sezin Öztaş İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törenle açıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı, Sezin Öztaş İlkokulu ve Ortaokulu'nda protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ortaköy Mahallesi'nde bulunan okulda düzenlenen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Sağlık Müdürü Özcan Açıkbaş, Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Silivri Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Zencir, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Arif Kanık, Ortaköy Merkez Mahallesi Muhtarı Ferhan Gülan, Okul Müdürü Cemalettin Yılmaz, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

YILMAZ: SEVGİLİ ÖĞRENCİLER, İKİNCİ YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ
Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizle ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından ilk söz Okul Müdürü Cemalettin Yılmaz'a bırakıldı. Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları kaydetti: “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Sezin Öztaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun huzurunda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İkinci yuvanıza hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler, evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye'sini yaratacak sizlerin tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Sayın veliler, bizlere emanet ettiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. Belirtmeden geçemeyeceğim, sayın bağışçımız Haydar Ali Öztaş'a bir teşekkür borcumuz var. Ademoğlu ölünce amel defteri kapanır. Kuran-ı Kerim, geride sadaka-i cariye (devamlı kazandıran bir eser, köprü, cami gibi hayır) bırakanın amel defterinin kapanmayacağını buyurur. Sağ olsunlar. Onunla birlikte emek veren, çabalayan Ortaokul Müdürümüz Halil İbrahim Beye de çok teşekkür ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim yılının okulumuza ve insanlığa hayırlı olması dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

AY, MÜFREDATI YENİLEME SÜRECİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI ANLATTI
2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanacak yeni müfredat programı hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, şunları söyledi: “Öncelikle hepinizi sonsuz saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Ülkemizin bugününden yarınına kendilerinden çok şey beklenen ve büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi için müfredatların yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Bakanlığımız bu konuda gerekli çalışmayı yapmıştır. Biz de ilçemizde okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi Bakanlığımızın öngördüğü şekilde bilgilendirdik. Bu yıl 1,5 ve 9. sınıflarımız yeni öğretim programları ile eğitim öğretime başlayacaklar. Önümüzdeki yıldan itibaren tüm sınıf düzeylerinde yeni müfredat uygulanacaktır. Öğrencilerimizi bilimde, sanatta, sporda, teknolojide geliştirirken adalet, dostluk, dürüstlük, özdenetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik gibi değerlerimizi de kazandırmak temel hedefimizdir. Zafere giden yolda okullarımızın en büyük destekçisi saygıdeğer velilerimiz ve eğitim gönüllülerimizdir. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci ve öğretmen eğitimlerimizde proje tabanlı öğretim modellerinden yola çıkarak fikir ve eylem üretmeye devam edeceğiz. Sayfalardan Hayata, Öncü Şahsiyetler, Köprü gibi devam eden projelerimizin yanı sıra yeni projelerle faaliyetlerimizi destekleyeceğiz. Kıymetli konuklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yıl okullarımızda öğrenim gören 30 bin'e yakın öğrencimize yaklaşık bin 750 öğretmenimizle birlikte Milli Eğitimin temel hedefleri doğrultusunda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bin 567 öğrencimize ücretsiz taşımalı eğitim sunacağız. Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak basılan 352 bin kitabın dağıtımını bitirmiş durumdayız.

Yaz tatili boyunca yoğun bir çaba sarf ederek okullarımızı fiziki alt yapı ve donanım olarak eğitim için hazır hale getirmiş bulunuyoruz. Tüm bu hazırlıklarımızla iyi bir eğitim öğretim yılı geçireceğimize inanıyor, ilçemizde bulunan nitelikli eğitim kadrosuna güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiasına başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

PARTAL: OKULLARIN GÜVENLİK RİSK HARİTALARINI BELİRLEDİK, GEREKEN TEDBİRLERİ ALMAYA BAŞLADIK
Ay'ın ardında konuşan İlçe Kaymakamı Ali Partal, okullarda yaşanan güvenlik sorunlarının çözümü ve önlenmesi amacıyla her okul için kapsamlı bir okul güvenliği eylem planı hazırlandıklarını duyurdu. Partal, “Sizlere Güvenli Okul projesinden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 10 gün önce İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatı ile tüm il ve ilçelerde okullarımızı nasıl daha güvenli hale getirebiliriz diye toplantılar yaptık. Okullarımızı risk gruplarına ayırdık. Haftalık, 15 günlük ve 1 aylık dönemlerde İlçe Jandarma Komutanlığımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız sizleri ziyaret edecek. Okul aile birlikleriyle, okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle bir araya gelecekler. Çocuklarımızın giriş çıkışından trafiğe kadar tutun da dışarıdan herhangi bir zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Eğitim ve öğretim yılımız ülkemize, ilçemize, okulumuza hayırlı olsun” diye konuştu.

DÖNEMİN İLK DERS ZİLİ ÇALDI
İlçe protokol üyelerinin konuşmalarının ardından devam eden programda, okul öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sergiledi. Akabinde çalan zil sesiyle tüm öğrenciler öğretmenleri eşliğinde sınıflarındaki yerini alırken, protokol üyeleri de sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere ilk derslerinde başarılar diledi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP