Odak Okulları’nda ilk gün heyecanı

Odak Okulları’nda ilk gün heyecanı

20.09.2017 14:42:10

“Çağdaş bir gelecek ODAK ile gelecek” inancını taşıyan Odak ailesi, dün gerçekleştirilen eğitim-öğretim açılış töreninde ilk gün heyecan ve mutluluğunu yaşadı. 

Yenilikçi ve özgün yaklaşımlarıyla, kendine özgü bütünsel eğitim modeli KİDEA'yı uygulayarak, ulusal ve uluslararası düzeyde fark yaratan bir kurum olma vizyonuyla yola çıkan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilçemiz eğitim camiasına katılan Odak Okulları Silivri Kampüsü, açılış törenini dün düzenledi. Okulun Fen ve Teknoloji öğretmeni Meliha Özel'in sunumunda gerçekleştirilen tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün “Küçük Hanımlar Küçük Beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!” sözü hatırlatıldı.
Öğrencilerden Mehmet Nuri Doğan, şiir okudu, ardından anaokulu öğrencileri dans gösterilerini sunarak törene renk kattılar.

GÖKPALA: KENDİLERİNİ YAŞAM BOYU BAŞARIYA TAŞIYACAK BİR VİZYONA SAHİP OLACAKLAR
Odak Okulları Akademik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Gökpala, açılışta yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Çağdaş bir gelecek, ODAK ile gelecek” söylemiyle çıktığımız bu yolculukta ODAK ailesine hoş geldiniz. Odak öğrencileri anaokulundan liseye kadar bilim, sanat ve spor alanlarında okulumuzdan elde ettikleri yetkinliklerle kendilerini yaşam boyu başarıya taşıyacak bir vizyona sahip olacaktır.
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan çağdaş ve evrensel değerler ışığında, bilimsel doğruların rehberliğini esas alan Odak Okulları öğrencileri olarak sizler gelecekte yetkinliklerinizde etrafınızı aydınlatacak gücü ortaya koyacaksınız.
Ulusal eğitim programımızın, ulusal eğitim siyasetimizin temel taşı bilgisizliğin yok edilmesidir. Bilgisizlik yok edilmedikçe yerimizde sayarız. Bir yandan genel olarak bilgisizliği yok etmeye çalışmakla birlikte diğer yandan toplumsal yaşamda etkin, yararlı, verimli bireyler yetiştirmek gerekir.
Hepimizin doğruluğu konusunda hemfikir olduğumuz bu sözler başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Birden yola çıkarak; ODAK'lı öğrenciler üst düzey akademik gelişimine önem verirken bunun yanı sıra gelecekte iyi insan, iyi yurttaş ve evrensel insani değerlerle donanmış sağlam karakterli kişiler olarak yetişirler. Öğrencisiyle, eğitimcisiyle, velisi ve çalışanları ile bütünleşmiş, başarıya odaklanmış ve başarıyı sağlayacak azim ve kararlılığa sahip bir kurumsal yapıyı hayata geçiren ODAK Okulları adına tüm öğrenci ve öğretmenlerine yaşam boyu başarılar dilerim.”

BABALIK: ÇOCUKLARI AKIL
VE BİLİMİN IŞIĞINDA HAZIRLAMANIN HAKLI ONUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Odak Okulları Genel Müdürü Fevzi Babalık yaptı. Babalık, şu sözlerine yer verdi: “Odak Okulları yöneticileri, öğretmenleri, çalışanları olarak bizler, bu kurumda çalışmanın mutluluğu ve huzurunu yaşarken yeni eğitim öğretim yılına başlamanın da heyecanı içindeyiz. Sizlerin de bir başlangıç heyecanı içinde olduğunuzu biliyoruz. Çocuklarımızın çağdaş, toplum içinde yararlı ve gönül doyurucu bir ömür sürmeleri hepimizin arzusudur. Çocuklarımızın bunu sağlayacak gereksinimlerle donatılması için Odak Okulları olarak yeni bilgi ve toplumsal değişimle olabildiğince yan yana ilerleyerek Atatürk'ün ilkeleri ve manevi mirasını koruyup akıl ve bilimin ışığında onları “Kidea Eğitim Modeli” ile geleceğe hazırlamanın haklı onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu yıl, önceki yıllardan farklı olacak. Okulumuz; yenilikçi ve öncü yaklaşımlarla sürdürülebilen inovasyonu esas alan, proje tabanlı, duygusal ve sosyal bütünlüğü sağlayabilen, bilgiyi içselleştiren 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap veren bir anlayışla fark yaratacak eğitim anlayışını çocuklarımıza sunmaktadır.

“HAYALLERİNİZİ VE ENDİŞELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞMALISINIZ”
Ebeveynler eğitim-öğretim sürecinin vazgeçilmez bir öğesidir. Okul başarısını belirleyen faktör sadece zekâ değil, anne-baba yaklaşımı ile de ilgilidir. 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Batı'da yoğun olarak tartışılan etkili okul anlayışının temelinde, tüm öğrencilerin öğrenebileceği, tüm öğretmenlerin de öğretebileceği varsayımı yatmaktadır. Ancak etkili okuldaki öğretimin veli, yönetici, öğretmen, öğrenci vb. tüm ilgililerin koordineli ve etkili çabalarının ortak ürünü olduğu ileri sürülmektedir. Veli katılımı, öğrenci başarısını gerçekleştirebilmek için okuldaki öğrenimi tamamlayıcı ve destekleyici bir faktör olarak ortaya çıkmaktadır. Çocuğun eğitiminde sorumluluğu bulunan okul kurumunun varlığı giderek gelişmesine karşılık, bu durum ailenin yeni sorumluluklar üstlenmesini de beraberinde getirmiştir. Bu konuda ortaya çıkan en önemli sorumluluk da çocukların eğitiminde okul ile sıkı bir işbirliği içinde olma sorumluluğudur.
Bizler “ODAK OKULLARI” olarak okul-veli ilişkisinin öneminden dolayı ve bu ilişkiyi arttırmak amacıyla, genel kurallar ve merak edebileceğiniz konular hakkında bilgi veren “Öğrenci-Veli Okul Rehberi” kitapçığını siz değerli velilerimize rehberlik etmesi amacıyla hazırladık. Veli-okul iletişiminin sağlam temellere oturtulabilmesi için olmazsan olmaz kabul ettiğimiz, velinin okulu tanıma sürecinin ilk adımı olan bu kitapçığı öğrencimizle incelemenizi tavsiye ediyoruz. Sizden beklentimiz, çocuğunuzun mutlu, başarılı, sosyal ve duygusal alanlarını keşfetmek için bizimle birlikte hareket etmeniz, hayallerinizi ve endişelerinizi öncelikle bizimle paylaşmanızdır.
2017-2018 Eğitim-öğretim yılının okulumuza, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.”

İLK VELİ CAN GÜRCAN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI
Odak Okulları Silivri Kampüsünün ilk velisi olan Can Gürcan, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün burada yıllar geçse de unutmayacağımız bir günün açılışındayız. Hepimiz biliyoruz ki bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının geleceği eğitime bağlıdır. Şahsım olarak eğitimdeki coşkunun, bir öğrenciye verilen kıymet ve değerin, en iyiye ulaşma gayreti içinde olanların dahi bir zekadan ve tanınmış bir markadan daha önemli olduğunu düşünen bir veliyim. Saydığım tüm özellikleri, bulduğum ve içimdeki heyecanı yaşayan bir eğitim kurumu olduğundan dolayı Odak Okulları'nı tercih ettim. Katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler. Başarılarla dolu bir yıl diliyorum.”

Konuşmaların ardından 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ODAK Marşı'nı coşku içinde seslendirdi. Alkışlar eşliğinde öğrenci ve öğretmenleri derse uğurlanarak tören sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP