YEDAM’la hayata devam

YEDAM’la hayata devam

17.11.2018 13:17:44

Yeşilay Silivri Temsilcileri, düzenledikleri basın toplantısında Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni tanıttı.

Yeşilay Silivri Şube Başkanı Ülkenur Büke, yönetim kurulu üyeleri Hüsnü Yaşar Yalman, Ogün Nurgün, Ayşe Şahin ve Latif Umuç'la birlikte dün Silivri Öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenledi. Yeşilay Silivri Şube Yönetimi kısaca kendini tanıttı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büke, bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmak adına yaptıkları çalışmalardan söz etti. Basından da destek istedi.
Ülkenur Büke, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında bilgi paylaştı.

YEDAM NEDİR?
“YEDAM'la hayata devam!” sloganı altında, uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz rehabilitasyon desteği vererek onlara hayatın renklerini kazandıran merkeze 4447975 danışma hattından ulaşabilirsiniz.
YEDAM alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. Tedavi hizmeti yatarak değildir.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Aşağıdaki durumlarda başvurabilirsiniz:
-Alkol kullanımınız fazlaysa
-Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız
Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak için siz de doğrudan YEDAM'a gelebilirsiniz.

NELER YAPILIYOR?
Bağımlılık konusunda ÜCRETSİZ ve AYAKTAN danışmanlık hizmeti veriyor. Alkol-madde kullanan kişinin bağımlılık düzeyi saptanıyor. Alkol-madde kullanımını bırakması konusunda yardımcı olunuyor. Tekrar kullanmaya başlamaması için yöntemler öğretiliyor. Eşlik eden ruhsal sorunlar varsa (öfke kontrolsüzlüğü, kaygı vb) bunların düzelmesi için psikolojik destek veriliyor. Nasıl davranmaları konusunda aileleri bilgilendiriliyor. Danışanlar evlerinde ziyaret edilip, gidişatları takip ediliyor.
Bunları başarabilmek için: Bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yapılıyor, Sosyal destek sağlanıyor, Değişim demek yeni alışkanlıklar, yeni bir çevre, yeni bir hayat demektir. Danışanların sağlık güvencesi, işsizlik, boş zaman değerlendirmesi gibi sorunlarının giderilmesinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışılıyor, YEDAM Atölye'de danışanların sosyal yaşama uyumunu sağlayarak, meslek edindirme kursları veriliyor, İyileşmenin kalıcı olması ve hayata uyumun sağlanabilmesi için YEDAM Atölyede uzun süreli aktiviteler sunuluyor.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP