Sevginar Sali

Volkan Yılmaz yeniden aday

AK Parti'nin hafta sonu İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirdiği yerel seçim temayülüne Silivri sokulmadı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, “Silivri'de Volkan Bey, yeniden seçimi kazanacak ve onu destekleyeceğiz” dedi. 2019 yerel seçimlerinden önce Silivri Belediyesi'ni kazanacağına ihtimal bir kamuoyu yoklamasının bile şans vermediği Volkan Yılmaz'dan, 5 yılın sonuna doğru kaybetmesine olanak tanımayan bir anket sonucunun olmaması durumunu yaşıyoruz. Her şeyi de anketlere bağlamak gerektiğini not düşerek nereden nereye diyelim?
2. dönem adaylığı Volkan Yılmaz'ın hakkı… Bu bence tartışma bile götürmez. Meseleyi daha ileriye taşıyacağım; bugüne kadar yaptıkları, ikinci dönem için vize garantisi niteliğinde, ancak siyaset tüm toplumun beklentilerine cevap vermek ve seçenek sunmak durumunda. Bu kadar yapılan işin, harcanan emeğin gözünde bir kıymet edinemediği insanlara da bir tercih oluşturmak gerek. Bu gerekliliğin içinden Yılmaz'ın yaptıklarından daha iyisini yapacağına, toplumun büyük bir çoğunluğunu ikna etmeyi başaran, seçmenin desteğiyle mührü de yetkiyi de alır.
Silivri'nin son beş yılda kat ettiği mesafeyi gün gün izleyip, aktardık, en önemlisi de şahitleyiz her birimiz. Onca yapılan şey yerine yapılamayanları görmeyi tercih etmek de bir bakış açısı olabilir. Meseleye farklı açılardan bakmak, yaklaşmak uyumda bulunamayan verimi zıtlıkta getirsin inşallah. Bizden çok var, hiçbirimiz feda edilemeyecek kadar da değerliyiz ama Silivri bir tane. Fikirlerimiz çatışsın, yarışalım, doğru bildiklerimiz uğrunda savaşalım da lazımsa ama neticede Silivri'nin yararı noktasında makul olmayı başaralım.
Volkan Yılmaz'ın, ‘malumun ilanı' ikinci dönem adaylığı hayırlı, uğurlu olsun...

SORULMAYAN SORULAR, AKLA TAKILANLAR
Geçtiğimiz günler yerel medya açısından kendi adıma farklı açılımlara yönelmiş olduk Silivri Haber Ajansından Yusuf Eker ve Süper Silivri'den Cem Güner ile beraber.
Bu aşamada Semih Ayeş ile ilgili “Belediye Başkan Adayı olamazsa aday olan kişinin listesinde meclis üyesi olur mu?” sorusunu eksik bıraktığımızı söyleyen takipçimizin eleştirisini haklı olarak kabul edip, muhatabına yayın haricinde yönelttim. Ayeş, böyle bir konuyu düşünmediğini söyledi. Birkaç şey daha söyledi ama kesin bir ret hissetmedim onların içinde de. Şartlara ve zamana göre bir değerlendirme yapabileceğini düşünüyorum, aday adayı sürecinde bu soruya net ve kesin bir yanıt vermesinin mümkün olmamasını anlayışla karşılayarak.
***
Çekimlere ilişkin bir diğer eleştiri de Melih Yıldız'ın özellikle kendisi ile ilgili noktada birkaç defa Özcan Işıklar adıyla anlatımda bulunması oldu. Siyasete Işıklar ile atılan, iki dönem, dile kolay 10 sene birlikte yerel yönetim sorumluluğunu aynı ekipte paylaştıktan sonra Yıldız'ın siyasi röportajında Işıklar'ın adını anmaması asıl garip olurdu. Kötülemedi, övmedi de. Kendini hem de içtenlikle anlattığını, birçok kişiye ilk kez bu çekimle gerçek manada ulaşabildiğini gözlemlemek de bizim açımızdan mesleki tatmin oldu doğrusu. Biri için daha az, biri için daha fazla; Melih Yıldız, Doruk Bulut ve Bora Balcıoğlu için de dile getirilen ortak bir iddia, kuşku var “Özcan Işıklar'ın devamı” olacakları yönünde. Bugün Özcan Işıklar bile Silivri Belediye Başkanlığına geri gelse geçmiştekiyle aynı olmaz. Daha iyi ya da daha kötü tartışılır ama aynı almaz. Şahsı için bile bunu söylerken bambaşka üç kişi için devam niteliğini tartışmak çok mantıklı değil. Şunu tartışabiliriz hangisi Silivri Belediye Başkanlığı gibi büyük bir sorumluluğun üstesinden daha iyi gelebilir?

YORUM YAP