Volkan Yılmaz: Silivri’nin bir kronikleşen sorununu daha çözmüş olacağız

Volkan Yılmaz: Silivri’nin bir kronikleşen sorununu daha çözmüş olacağız

5.01.2021 14:30:19

Ocak 2021 gündemindeki konuların bir kısmı ilk oturumda oybirliği ile kararlaştırılırken, önemli bir bölümü ilgili komisyonlarına havale edildi. Konutlar Bölgesinde yıllardır devam eden ve ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olan yapı yasağının kaldırılması için 2021'nin ilk meclisinde süreç başlatıldı.

Silivri Belediye Meclisi 2021 yılının ilk toplantısını Pazartesi günü Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirdi.

Oturuma katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmasından sonra, bir önceki birleşim tutanakları oylanarak kabul edildi.

Gündemin birinci maddesini oluşturan Belediye Meclisinin 2021 yılı çalışma takvimi oybirliğiyle kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Komisyon oluşturulması gizli oylama ile belirlenirken Lütfü Vardar (22), Bora Balcıoğlu (22), Sultan Aşkın (31), Yasin Gören (31), Salim Çavdar (31) oyla seçildiler.

Belediyemizde 2021 yılında mevsimlik, geçici işçi ve sözleşmeli personel çalıştırılması konuları oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6. maddesi Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Alipaşa Mahallesi, 4886 parselin yapı sahipleri ile bunların kanuni ve akdi haleflerine satılmasının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Belediyemiz mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarla ilgili ödenmesi gereken bedellerin pandemi nedeniyle kapatılan veya kısıtlanan işletmelere genelge doğrultusunda işlem yapılmasının görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

YILMAZ: ÜNİVERSİTE ÇABAMIZ SÜRECEK

Gündemin 9. Maddesi “Fenerbahçe Üniversitesi adına eğitim ve öğretim amacıyla kullanılmak üzere verilen Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi 5676, 6288, 6286 ve 6287 nolu parsellerin intifa haklarının iptalinin görüşülmesi” Hukuk Komisyonuna havale edilirken Başkan Yılmaz, kulüp yetkilileri ile konuyu görüştüklerini ve eğitime başlanamayacağından dolayı tahsisin iptal edilmesini birlikte uygun bulduklarını paylaştı. Yılmaz birinci sırada devlet olmak üzere Silivri'ye yeni üniversite kazandırma gayretlerinin devam edeceğini ifade etti.

Gündemin 10 sırasında yer alan “Silivri İlçesi, Balaban (eski Çanta-Mimarsinan) Mahallesi, 488 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10 parsel ile tescil harici alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi” İmar Komisyonuna havale edildi.

“SİLİVRİ'NİN BİR KRONİKLEŞEN SORUNUNU DAHA ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ İNŞALLAH”

“Silivri İlçesi, Yeni Mahalle idari sınırları içerisinde yer alan Boğluca Deresi ve yan kollarının bulunduğu alan ve yakın çevresinin meri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Taşkın Alanı” nedeniyle “Yapı Yasaklı Alan” sınırları içerisindeki alanda sorunlu olduğu tespit edilen fonksiyonlar ile ilgili imar planı değişikliklerinin görüşülmesi” konusu İmar ve Kentsel Tasarım Komisyonlarına havale edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, 2009 yılında yaşanan sel felaketinin ardından, taşkın riski nedeniyle getirilen yapı yasağının, zemin etüdü olmamasından dolayı kaldırılmadığını bunun da yol açtığı mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.

Gündemin 12. sırasında yer alan  “Silivri İlçesi, Yeni Mahalle, 81 ada, 98 parselin doğusunda kalan kapanan yoldan ihdas edilerek Silivri Belediyesi adına kayıt ve tescil işleminin yapılması ile ilgilisine satışının yapılmasının görüşülmesi İmar ile Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

“Silivri İlçesi, Yolçatı Mahallesi, 855 parselin batısında ve güneyinde kalan yol alanlarının, yoldan ihdas edilerek Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ile ilgilisi adına satışının yapılmasının görüşülmesi” de İmar ile Plan Bütçe Komisyonlarına gönderildi.

“SİLİVRİ'DE BÖLGE ADLİYESİ KURULMALI”

İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi İsim Tespit Komisyonuna gönderilirken,  Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görev yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına araç tahsisi (süre uzatılması) oybirliğiyle kararlaştırıldı. Son gündem maddesi hakkında bilgi veren Yılmaz, Silivri'de Bölge Adliyesi oluşturulması ihtiyacına dikkat çekti.

Kamil Kaçmaz tarafından 20 AAG 742 plakalı 2018 model, Volkswagen marka minibüsün belediyemize bedelsiz olarak hibe edilmesi, Silivri'de faaliyet gösteren 1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım yapılmasının ile Belediyemiz Silivri Ezgi Eğitim Hizmetleri A.Ş'nin sermayesinde artış yapılması konuları da Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP