Volkan Yılmaz: Ramazanın önemi paylaşarak çoğalmamızdır

Volkan Yılmaz: Ramazanın önemi paylaşarak çoğalmamızdır

29.04.2022 11:23:14

Perşembe akşamı Silivri Belediyesi'nin iftar sofraları Ceza İnfaz Kurumu Lojmanları sakinleri için kuruldu.

Başkan Volkan Yılmaz, Semizkumlar Muhtarı Vedat Yamal, MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Meclis Üyesi Erdoğan Kalaycı, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile birlikte bölge sakinlerini selamladı.

YILMAZ: RAMAZAN; BOLLUK BEREKET VE PAYLAŞMANIN, DÜŞKÜNÜN, YETİMİN, İHTİYAÇ SAHİBİNİN KOLLANDIĞI AY

Silivri Cezaevi Kampüsü'nde ikamet eden hemşeriyle iftar davetinde bir araya gelen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kendilerine şöyle seslendi: “Gönül soframıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmış durumdayız. Ramazan Bayramınızı canı gönülden tebrik ediyorum.

Ramazan, hiç kuşkusuz 11 ayın sultanı, oruçların tutulduğu, ibadetlerin yapıldığı, teravilerin kılındığı, avuçların gök kubbeye açıldığı, cenabı Allah'a dua edildiği bir ay. Ramazan ayının bence en önemli yanı, paylaşmanın, bölüşmenin, tokun açın halinden anladığı, paylaşarak çoğaldığımız, 11 ayın muhasebesinin yapıldığı infak ayı. Fitre, zekatların, sadakaların verildiği, Peygamberimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışının hakim kılındığı ve Türk – İslam medeniyetinin bu şaheser fikriyatının tüm dünyaya bu asaletin gösterildiği bir ay. Onun için Ramazan ayı; bolluk bereket ve paylaşmanın, düşkünün, yetimin, ihtiyaç sahibinin kollandığı ay. Bu ay boyunca infak edenlerin yani hayır yapanların, fitre ve zekat verenlerin hanelerinden bolluğun hiç eksilmemesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Tokun, kendini açın yerine koyduğu ay. Tabi ki bu empati, sırtımıza, omuzlarımıza bir yük yükler gibi gözükse de esasında insan olmanın gereği, bu empati anlayışını sırtına yükleyip kararlılık, güç ve irade kazandırmalı.

Bu anlayış ve duygularla, sizlerle birlikte olmaktan dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum. Cezaevi yerleşkesinde oturan ve varlıklarıyla helal sofralarımızı şereflendiren her bir vatandaşıma yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizi sağlık, iyilik, afiyet dileklerimle cenabı Allah'a emanet ediyorum.”

Renginar SALİ

YORUM YAP