Volkan Yılmaz: Elibol’un elidar’ı kollaması medeniyetimizin üstünlüğüdür

Volkan Yılmaz: Elibol’un elidar’ı kollaması medeniyetimizin üstünlüğüdür

29.04.2022 11:25:52

Silivri Belediyesi'nin Ramazan boyunca kurduğu gönül sofralarına Perşembe akşamı Seymenliler de misafir oldular. Başkan Yılmaz, Seymenlilere seslenirken, “Ramazan ayında oruçlar tutuluyor, dualar okunuyor, teraviler kılınıyor ama bu ayın bize hatırlattığı çok önemli bir konu var; yardımlaşma, paylaşma, elibol'un elidar'ı kollaması… Bu anlayış Türk – İslam medeniyetinin diğer medeniyetlerden olan üstünlüğünü esasında ortaya koyuyor” dedi.

Seymen Muhtarı Bahattin Gença, MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile birlikte Seymen'deki iftar davetine katılan Başkan Volkan Yılmaz, dayanışma vurgusunu burada da yeniledi.

Seymenlilere seslenen Başkan Yılmaz, “Birçok mahallemiz gibi bu akşam da Seymen'de bir gönül ve helal sofrası kurduk. Silivri Belediyesi olarak her gün iki mahallemizde hemşerilerimizle bir araya geliyoruz.

Mübarek Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ederken, yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı da şimdiden tebrik ediyorum. Kutlu ve mutlu olsun, sağlık, afiyetle dolu olsun.

Ramazan ayında oruçlar tutuluyor, dualar okunuyor, teraviler kılınıyor ama bu ayın bize hatırlattığı çok önemli bir konu var; yardımlaşma, paylaşma, elibol'un elidar'ı kollaması… Bu sevgili Peygamberimizin bize öğretisi. Peygamberimiz, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyor.
Bu anlayış Türk – İslam medeniyetinin diğer medeniyetlerden olan üstünlüğünü esasında ortaya koyuyor.

Onun için Ramazan ayı boyunca fitrelerin, sadakaların, hayırların çok önemli olduğunu ve bunları yapanların cenabı Allah tarafından kat be kat fazlasıyla hanelerini zenginleştirmesini temenni ediyorum.

Siz Seymenli hemşerilerimizle olmaktan dolayı büyük mutluluk duydum. Bu gönül sofrasını varlıklarıyla şereflendiren Seymenli hemşerilerime kucak dolusu sevgilerimi yolluyor, her birinizi cenabı Allah'a emanet ediyorum.”

KÖY KAHVESİ VE MAHALLE EVİ ZİYARETLERİ

İftarın ardından Başkan Yılmaz'la beraberindekiler köy kahvesinde vatandaşlar ile çay sohbeti yaptı, Mahalle Evi kursiyerleriyle buluştular.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP