Volkan Yılmaz: İki yılda hiç borç almadık

Volkan Yılmaz: İki yılda hiç borç almadık

1.02.2021 12:52:03

İlk iki yılında meclisin verdiği borçlanma yetkisini kullanmayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz üçüncü seneyi de aynı çizgide tamamlamayı öngördüklerini paylaştı.

Şubat Meclisinde görüşülen “Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyemizce yapılan hizmet bedellerinin ödenmesi için borçlanılması ve borçlanma konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi” konusunda söz alan Başkan Volkan Yılmaz görevde bulunduğu iki yılda olduğu gibi ihtiyaç halinde kullanılmak üzere talep ettiği borçlanma yetkisi hakkında kısa bir değerlendirmede bulunurken, “Bizim projeksiyonumuza göre Silivri Belediyesi 2021 yılında da çok olağan üstü şartlar gerçekleşmez ise borç kullanmayacağımız yönünde” dedi.

İki yıl için de meclisin kendisine talep ettiği borçlanma yetkisini vermesinden dolayı teşekkür eden Başkan Bey, “İnşallah bu seneyi de borçlanma ve faiz ödemeden tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

YILMAZ: SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK 2019 VE 2020 YILINDA TEK KURUŞ BORÇ ALMADIK, FAİZ ÖDEMEDİK

Yılmaz borçlanma yetkisi talebine ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Gündem maddesi ihtiyaç hasıl olursa banka veya İller Bankasından borçlanmayı içeriyor. Yine teşekkür ediyorum göreve geldiğimiz 2019'da 20 Milyon TL,  2020 yılına da 20 Milyon TL borçlanma yetkisi talep ettik. Sizler, meclisimiz bu borçlanma yetkisini bize verdi. Silivri Belediyesi olarak biz 2019 ve 2020 yılında tek kuruş borç almadık bankalardan; borçlanma yapmadık, faiz ödemedik.

“ÇOK OLAĞAN ÜSTÜ ŞARTLAR GERÇEKLEŞMEZ İSE BORÇ KULLANMAK DURUMUNDA KALMAYIZ”

İnşallah 2021 yılında da borçlanma aldığımız borçlanma yetkisini kullanmadan bir sonraki yıl bu yetkiyi sizden tekrardan isteriz. Bizim projeksiyonumuza göre Silivri Belediyesi 2021 yılında çok olağan üstü şartlar gerçekleşmez ise borç kullanmayacağımız yönünde.

FİNANSAL YAPIDAKİ İYİLEŞME İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Kendi ayakları üzerinde duran, finansal yapısını düzeltmiş bir belediye olarak da bütün mesai arkadaşlarım ve meclisimize teşekkür etmek istiyorum.”

Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP