Volkan Yılmaz’dan Ortaköy’e hizmet müjdeleri

Volkan Yılmaz’dan Ortaköy’e hizmet müjdeleri

31.07.2021 10:56:12
  1. Ortaköy Börek Festivalinde bölge halkına hitap eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yapılan hizmet ve yatırımlar ile gelecek olanlara yönelik bilgi verdi.

Festivaldeki konuşmasına “Bugün geleneksel hale gelen 11. Ortaköy Börek Festivali'ni buruk ama bir arada olmanın, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmanın gururu içinde gerçekleştiriyoruz.” sözleriyle başlayan Başkan Yılmaz, Ortaköy'de yapılan ve yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi verdi.

YILMAZ: KENDİ KENDİNE YETEN, ÜRETKEN BELEDİYECİLİK HAYAL ETTİK

Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Göreve geldiğimiz ilk günden beri Silivri'nin çarşı meydanından, sahilden ibaret olmadığını söyledik. Ortaköy, Selimpaşa, Danamandıra, Sayalar, Seymen, Gümüşyaka var dedik. Bütün hizmetlerimizi, bütün sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerimizi de bu mahallelerimize, bu köylerimize taşımalıyız dedik. Kendi kendine yeten, çalışkan, üretken belediyecilik anlayışıyla bütün vatandaşlarına önder, öncü olan bir belediyeyi hayal ettik. Bu anlayışla tarımsal faaliyetlerimizle bu topraklardan ümidini kesmek üzere olan çiftçilerimizle el ele, gönül gönüle verdik.

Ortaköy'de bugün çiftçilerimize, hayvancılarımıza yerli, milli, sertifikalı arpa tohumları ve saman dağıttık. Fide dağıtımına da devam edeceğiz. Depremde hasar gören Sezin Öztaş İlkokulumuzun temelini Çevre Bakanımızın talimatıyla çok kısa sürede attık.

“BAĞIŞÇI ERİŞ AİLESİNE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Çok amaçlı bir pazar alanını bitirmek üzereyiz. Asker uğurlamaları, kına geceleri, düğünler, nişanlar, iftar yemekleri, cuma namazları ve her türlü etkinliğin yapılacağı bir alanı Ortaköy'e kazandırmış olacağız. Bu alanda ayrıca çok güzel bir spor alanı ve piknik yapabileceğiniz bir etkinlik alanı da olacak. Buradan bağışçı Eriş ailesine Ortaköy ve Silivri halkı adına teşekkür etmek istiyorum.

ORTAKÖY'ÜN YARIM KALAN BELEDİYE BİNASI İNŞAATI HAYAT BULACAK

Ortaköy'ün Kurucu Belediye Başkanı Erdinç Tabak Beyefendi'nin başladığı ve yarım kalan bir belediye binamız vardı. Bu bina 10 yıldır kaderine terk edilmişti. Orada yapacağımız çalışmalar ile Ortaköy'de bir mahalle evi, çocuklarımız için bir etkinlik alanı, bir anaokulu ve üzerinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün faaliyet göstereceği bir alan kazandıracağız.

ORTAKÖY STADI İÇİN YENİLEME SÖZÜ

Amatör maçların oynandığı Ortaköy Stadı'nın durumu bizim istediğimiz seviyede değil. Stadı tel örgüsüyle, zeminiyle, soyunma odalarıyla, tribünleriyle yenileyip Silivri'deki sporcuların ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız.

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI İÇİN ALT YAPININ TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Altyapı çalışmaları konusunda İSKİ'yi bekliyoruz. İSKİ çalışmalarını tamamladığında mahalle aralarındaki asfalt, bordür, kaldırım çalışmalarımıza, elektrik direklerinin yerin altına alınmasına, aydınlatma yapımına ve fiber optik kabloların döşenmesine devam edeceğiz.

“İLK GÜNKÜ AŞKLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Biz ilk günkü aşkla, ilk günkü şevkle ve ilk günkü heyecanla hem sizlere hem de Silivri'de yaşayan bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

YORUM YAP