“Üyelerimizin haklarını geri istiyoruz”

“Üyelerimizin haklarını geri istiyoruz”

22.08.2016 11:21:41

Silivri Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği, Orman ve Su İşleri Bakanlığına yazılı olarak üyelerinin sorunlarını sitemlerle ileterek, dernek olarak yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.

Silivri Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvurarak Avbis sistemi dolayısıyla üyelerinin yaşadığı sorunları paylaştı. Dernek Başkanı Yaşar Kovan imzalı yazıda sitemler de yer aldı.

“ÇOK ÜYE KAYBETMEYE BAŞLADIK”
Yazı şu şekilde: “Silivri Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği olarak Silivri-İstanbul bölgesinde 1960 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. Yaklaşık 4000 üyesi bulunan ve her yıl ilk Avlanma Kartı alım sözleşmesi yaparak en çok Avlanma Kartı alan büyük bir derneğiz. Son yıllarda alınan Mak kararları yüzünden çok üye kaybetmeye başladık. Avlanma Kartı satışımız her sene azalmaktadır. 2016-2017 Av sezonunda alınan kararlar doğrultusunda Silivri AVBİS bölgesi ilan edildi. Bizim bölgemizde avcılarımız çoğunlukla köylü kesimden oluşmaktadır. Avbis sistemi ile avcılığın 7 gün serbest ilan edilmesi fakat ava gidecekleri gün için internet üzerinden izin alınması gerekmektedir. Dernek üyelerimizin çoğunun evlerinde internet olmaması veya bu sistemi yaşlarından dolayı becerememelerinden ötürü belgelerinin iptaline gitmeye başladılar. Bu yıl Avcılık Belgelerini vize yaptırıp pulunu alan üyelerimiz gelecek yılda belgelerinin iptalini yaptıracaklarını beyan etmektedirler. Biz dernekler çok yakında kapılarımıza kilit vuracağız.

“BU SİSTEM DEVAM EDERSE DERNEĞİMİZİ FES ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ”
Avcılığın yedi gün açık olması avcılar için iyi olabilir fakat Avcılık Belgesi Harçları, Avcılık Kartı ücretleri ödendiği halde kendi bölgeleri için sezon boyunca her bir avlağa 20 gün sınırlaması getirilmesi çok saçma bir sistemdir. Bu 20 gün avlak başı izin uygulaması sezonu açık olan av hayvanları için yapılsa idi en azından biraz avcılarımızı sakinleştirebilirdik. Bu sistemi devam ettirir iseniz 2017-2018 av sezonunda Avcılık Belgesi iptalleri maksimum seviyeye ulaşacak ve bizler de derneğimizi fes etmek zorunda kalacağız.

“SİZLERİN AMACI BİZLERİ YOK ETMEK”
Köylerde yaşayan avcılarımız çoğunlukla kendi meralarında avcılık yapmaktadır. Sizlere soruyorum avcımıza verilen bu 20 günlük hakkı şu anda açık olan bıldırcın, üveyik ve yaban domuzunda bitirdiğinde diğer hayvanlar için izin alamayacaklar mı? Bu nasıl bir sistem bu nasıl bir uygulama? Sizler sözde dernekleri kalkındırmaya çalışıyorsunuz. Sizlerin amacı bizleri yok etmek. Bu kararlar alınırken neden avcıların fikirleri alınmıyor. Bu kararları alanlar av yapılan bölgeleri, göç hayvanlarını geçiş zamanlarını veya avcılık ile ilgili sorunları ülkemizdeki avcılardan daha mı iyi biliyorlar. Bölgemizde belgeli avcılardan çok kaçak avcılık yapanlar var, üyelerimiz bizler bu kadar para ödediğimiz halde kaçak avcılardan daha az avlanıyoruz diyorlar. Bu sistem avcılarımızı zora sokmakta ve kaçak avcılığa itmektedir.

“ÜYELERİMİZİN HAKLARINI GERİ İSTİYORUZ”
İstanbul il dışından yıllardır üye olan avcılarımız yine bu AVBİS saçmalığı yüzünden, il dışı avcılarına verilen 10 gün uygulaması ile bizlerden pul almayıp üyeliklerini kapattırdılar. Sizlere soruyorum bizlerin zararını kim karşılayacak? Bu saçma kararları alanlar mı? Lütfen bizlere bir açıklama yapın. Yapılan bu sistem ile av hayvanlarının korunması ve avcının bilinçlenmesi esas alınıyor, fakat avcıların bilinçlenmesinden ziyade göç hayvanlarının avlanmasında katliam yapılmasına sebep oluyor. Bizler üyelerimizin haklarının geri verilmesini istiyoruz. Saygılarımla.”
Haber Merkezi

YORUM YAP