Kaya: Saldırıyı kınıyoruz, gereğinin yapılmasını istiyoruz

Kaya: Saldırıyı kınıyoruz, gereğinin yapılmasını istiyoruz

22.08.2016 11:18:02

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, Çarşamba akşamı İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Alevilerin kutsal mekânlarından biri olan Garip Dede Dergâhı ve Cemevine gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadı ve sorumluların yakalanması için gereğinin yapılması yönünde beklentilerini ifade eden bir açıklamada bulundu.

İstanbul'da Çarşamba akşamı 21.30 civarında Küçükçekmece Garip Dede Cemevi'nin etrafından geçen bir arabadan cemevine 6-7 el ateş açıldı. Cemevi etrafında 7 adet kurusıkı olduğu tahmin edilen mermi kovanı ve 1 adet patlatılmamış tabanca mermisi bulundu.
Silahlı saldırının ardından Garip Dede Dergâhının sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı: “Bu akşam saat 21.30 civarı dergâhımızın önünden geçen caddede 6-7 el silahla ateş açılarak sebebi belli olmayan bir saldırı gerçekleşmiştir. Emniyetin yaptığı araştırmada 7 tane patlamış kurusıkı mermisi 1 tane patlamamış gerçek tabanca mermisi bulunmuştur. Dergâhımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz”


KAYA: MENFURSALDIRIYI KINIYORUZ
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, olay üzerine gazetemize yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı, yetkilileri de sorumlularını yakalamak ve cezalandırmak üzere göreve davet etti. “Garip Dede Dergâhımıza yapılan menfur saldırıyı kınıyor, gereğinin yapılmasını arz ediyoruz. Sorumlularının bulunmasını istiyoruz” diyen Kaya, yaşananlardan dolayı duydukları üzüntüyü paylaştı.

GARİP DEDE TÜRBESİ VE CEMEVİ
Garip Dede Türbesi, İstanbul, Küçükçekmece ilçesi Fatih mahallesinde Dış kumsal mevkiinde bulunan bir türbedir. Anadolu erenlerinden biri olduğu ve Alevi-Bektaşi inancına göre türbesi Macaristan'da bulunan Gül Baba'nın müsahibi olduğu rivayet edilen Garip Dede'nin, 16. yüzyılda öldüğünde gömüldüğü mezar, 1995 yılında Nurettin Şen'in katkılarıyla türbe haline getirilmiştir. Önce türbeye küçük cemevi eklenmiştir. Ardından alt kat aşevi, üst katı cemevi olarak yeni bir bina yapılmıştır.
Garip Dede Dergahı, Karacaahmet Dergahı, Şahkulu Sultan Dergahı ve Erikli Baba Dergahı'yla birlikte Alevi Dernekleri Federasyonunu oluşturur. Garip Dede Dergahı diğer üç dergahın aksine, daha önce üzerinde Bektaşi tekkesi bulunmayan bir dergahtır.

Sevginar SALİ

YORUM YAP