Üreticiler beklenti ve teşekkürlerini iletti

Üreticiler beklenti ve teşekkürlerini iletti

25.06.2022 09:29:47

Tarım ve hayvancılığa yönelik hayata geçirdiği projelerle tüm Türkiye'de büyük ses getiren Silivri Belediyesi bir ilke daha imzasını attı. Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle'de yapımı tamamlanan ve İstanbul'da belediye eliyle yapılan ilk canlı hayvan pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın seçim vaatleri arasında yer alan ve 30 Ekim 2021 tarihinde temeli atılan, 6.406 m² proje alanına sahip Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında; 1.230 m² hayvan alım-satım alanı, 210,5 m² idari bina ve sosyal tesis alanı, kafeterya, mescit, tuvaletler, dezenfektan havuzu, çökertme havuzu ve gübre deposu bulunuyor. Bu modern tesis ile Silivri'de ve bölgede hayvanlarını satmakta zorlanan yetiştiricilere modern bir tesiste satış imkânı sağlanması, hayvan alıcılarına güvenli ve modern bir hizmet sunulması, kurban kesimlerinin usullere uygun ve hijyenik bir ortamda sağlanması hedefleniyor. Canlı hayvan pazarı ile ayrıca bazı bölgelerde kontrolsüz ve dağınık bir şekilde yapılan hayvan satışlarının düzenli hale getirilmesi, çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi, denetlenebilir ve güvenli bir pazar ortamı oluşturulması, alıcı ve satıcının bilinen sabit bir alanda buluşturulması amaçlanıyor.
Silivri'deki üreticileri temsilen programa katılan, Kurfallı Mahallesi'nden İpek Sütçü, Selimpaşa Mahallesi'nden İbrahim Elmaslı, Büyükkılıçlı Mahallesi'nden Aysun Subaşı yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanlığına ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a çiftçi ve hayvancılara verilen destekler için teşekkür etti.

İpek Sütçü
TARIMSAL İMAR ŞARTININ DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİ
Kurfalılı hayvan yetiştirici İpek Sütçü, “Tesisin açılmasından dolayı Silivri Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Kadın hayvan yetiştirici olarak gurur duyuyorum. Babama teşekkür ediyorum. Köyde yerimiz var ama değerlendiremiyoruz tarımsal amaçlı imar şartının 20 dönümün altına düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.

İbrahim Elmaslı
“SERTİFİKALI TOHUMU VERİN, NE UKRAYNA'YA NE RUSYA'YA İHTİYACINIZ OLUR”
Selimpaşalı çiftçi İbrahim Elmaslı, “Başkanımızın verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Tohum desteği, bamya ve kavun ekmek için belediyenin yerini kirasız vererek çok büyük katkı sundu. Sertifikalı tohumu verin ne Ukrayna'ya ne Rusya'ya ihtiyacınız olur” şeklinde konuştu.

aysun subaşı
“BAŞKANIMIZA MİNNETARIZ”
Büyükkılıçlı çiftçisi Aysun Subaşı, “Büyükkılıçlı köyünde mandacılık yapıyorum. Çiftçi bir aileden geliyorum. “Çiftçi olmasaydı biz olmazdık… "Kılınç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima yenildi" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri hepimizin aklında olmalı.
Belediye Başkanımızın vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Silivri marka olmuş durumda. Üretimi desteklemek çok akıllıca. Gıda krizi kapıda. Herkes elini taşın altına koymak zorunda. Başkanımıza minnettarız. Hayvan pazarımız tüm Trakya ve İstanbul'a hayırlı olacak.
“ÇOCUKLARIMIZI ÜRETİME TEŞVİK ETMEK ZORUNDAYIZ”
Çiftçi arkadaşlarıma sesleniyorum daha çok üretmek zorundayız, çocuklarımızı teşvik etmeliyiz. Üretim ve hatta ihracat yapmalıyız. İthalatla sürdürülemez duruma gelindi. Dolar çok yükseldi. Yetkililerden destek bekliyoruz.”

photo_1656050884

Sevginar SALİ

YORUM YAP