Pakdil: Trakya, bizim için önemli

Pakdil: Trakya, bizim için önemli

25.06.2022 09:26:13

Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı açılışında konuşan Tarım Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, “Trakya, bizim için önemli bir sıçrama tahtası olarak değerlendiriliyor. Ayçiçek, hububat v.s, hayvancılık için de keza öyle. İlk uygulamasını yaptığımız bölge burası” derken, “Güvenli ve sağlıklı bir tesis kuran Belediyemiz önemli bir misyon üstleniyor. Emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

aa2fe9de-696c-4f0d-9101-bfb10f888405

Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, Tarım Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil'in de katılımıyla açıldı. Bakan Bey, Pazar'ın ruhsatını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a takdim etti.
PAKDİL: EKSİKLİK OLUNCA TARIMIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR
Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı açılışında konuşan Tarım Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, “Davetiniz için teşekkür ediyorum. Yeşil vatanımızı koruma mücadelesi veren arkadaşlarımızın yanında olmak için burada olmayan Bakanımızın size selamları var.
Zor bir süreç yaşadık. Alışkanlıklarımızdan vazgeçmek durumunda kaldık. Pandemi süreci, arkasından Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş başladı. Ülkelerin bir kısmı çok etkiledi, bir kısmı hiç hissetmedi.
Eğer buzdolabında yemek yapacak malzemeniz varsa tarımla ilgili hususlar pek aklınıza gelmez. Ne zaman ki eksiklik var, yapılan işin önemi ortaya çıkıyor.
Hanım çiftçilerimizin varlığından son derece mutlu oldum. Değerli çiftçilerimizin yaptıkları iş çok daha anlamlı hale geldi. Onların sayesinde çok şükür pazarımız dolu, raflarımızda mal var. İhtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bu olmasa cebimizdeki paranın hiçbir önemi olmaz.
“YAPACAKLARIMIZI PLANLIYORUZ”
Bakanlık olarak yaptıklarımızı gözden geçiriyor, yapacaklarımızı planlamaya gayret ediyoruz.
Tohumdan, yemden bahsedildi. Ümit verici çalışmalar yapılıyor. Hububat, baklagil, yem bitkilerinin ürünlerini Ankara'da katıldığımız bir programda parsellerde gördük. Neticeleri belli. Bir kısmının tescilleri yapılmış, satışa hazır durumda. Bir kısmı çok yakında gelecek. Ata tohumu diye kendi kaynaklarımızdan bahsedildi. 4 bin'i kendimize ait olmak üzere 12 bin tohumu muhafaza etmek için gayret içindeyiz. Dünyanın en büyük 3. bankası bizde, burada bize ait her türlü tohum muhafaza ediliyor. Vakti geldiğinde tazeleniyor yeniden ekiliyor. Bu konuda rahat olun. Biyoçeşitlilik neyse muhafaza ediliyor.
“TRAKYA, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Trakya, bizim için önemli bir sıçrama tahtası olarak değerlendiriliyor. Ayçiçek, hububat v.s, hayvancılık için de keza öyle. İlk uygulamasını yaptığımız bölge burası. Hastalıktan ari bölge haline gelmesi, buradaki çiftçilerimizin gayretleriyle oldu. Bunu tek başımıza yapma imkanımız yok. Çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Sürdürülebilir olması önemli, çok şükür 10 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu, AB süreci için açılış kriteriydi. Sizlerin sayesinde başarmış olduk.
Bütün Anadolu'da şap hastalığından ari olmak gibi bir çalışmamız var. İnşallah birkaç yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Geldiğimiz nokta ümit verici.
“SİZ ÜRETİN YETER, BİZ YANI BAŞINIZDA OLACAĞIZ”
Siz üretin yeter, ekilmedik bir karış toprak kalmasın. Biz yanı başınızda olacağız.
Kırsaldaki hanımlara yönelik çalışmamız var. Müjdesini yakın gelecekte vereceğiz.
Desteklemeyle ilgili politikamızı gözden geçiriyoruz. Tarımda dijitalleşmeyi sağlamak için çalışma içerisindeyiz. Birkaç ay içerisinde duyurusunu yapacağız. Bu bize üretimi planlama fırsatı getirecek.
EKİLMEYEN ARAZİ KONUSUNDA BİR DÜZENLEME
“Mülk benim, kimse bana karışmaz, ekerim kimse karışmaz” olmayacak. Evet mülk sizin bu bir anayasa gereği, ancak ekmediğiniz takdirde devlet sizin adınıza kiralayıp bir başkasına verecek ve kirasını size verecek.
“GIDAYA OLAN BAĞIMLILIK EN KÖTÜ BAĞIMLILIK”
Her karış toprağa ihtiyacımız var. Gıdaya olan bağımlılık en kötü bağımlılık. Savunma sanayisinden daha ileri. Arazilerimizi daha bereketli hale nasıl getiririz bir başka program. Mevcut kaynaklarla daha fazla araziyi nasıl sularız çalışmaları yapıyoruz.

44d99b9a-c148-49c2-9dbe-8d766451ae58
“TESİS İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
İçinde bulunduğumuz tesis için teşekkür ediyoruz. Güvenli ve sağlıklı bir tesis kuran Belediyemiz önemli bir misyon üstleniyor. Emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı ve bereketli olsun.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP