Türkyılmaz: Gençler olarak taşın altına elimizi koyuyoruz

Türkyılmaz: Gençler olarak taşın altına elimizi koyuyoruz

21.03.2023 11:40:57

Gazetemizin de köşe yazarları arasında yer alan Uğur Türkyılmaz, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde Zafer Partisi'nden
İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

Uğur Türkyılmaz, milletvekilliği aday adaylığı hakkında kararını şu şekilde ifade etti: “Değerli büyüklerim, kıymetli dostlarım ve sevgili kardeşlerim. 28. Dönem milletvekili seçimleri için bu kutlu günde İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adaylığı başvurumu Zafer Partisi Genel Merkezine gerçekleştirdim. Çıkmış olduğumuz bu yolda ülkemizi her daim bir adım ileri götürmek üzere biz gençler olarak taşın altına elimizi koyuyoruz. Bu vesileyle kendim, partim ve Ata ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Sinan Oğan için desteklerinizi bekliyorum. Ülkemiz adına hayırlı olsun.”
UĞUR TÜRKYILMAZ KİMDİR?
1989 Yılında Silivri Büyük Kılıçlı Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimiNİ Silivri'de aldıktan sonra Tekirdağ Teknik Lisesinde okudu. İlk Üniversitesini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde bitirdi. İkinci Üniversitesi, Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü'ne 2012 senesinde birincilikle girip birincilikle mezun oldu. Akabinde aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Tarih Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladı. Bu eğitimi sırasında Rusya'da bulunan Moskova Devlet Üniversitesi'nden davet alarak burada Rus Dili ve Kültürü Bölümünde eğitim alması sürdürdü. Türkiye'ye dönüşünde Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Doktora eğitimime başladı. Türk-Rus ilişkileri üzerine olan bu eğitimini devam ettirmekte.
Eğitimim sırasında Silivri Final Anadolu Lisesi'nde Tarih Öğretmeni olarak kısa bir süre çalıştı. Ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Genel Sekreterlik makamında Uzman olarak görev yaptı. 2020'de görevinden ayrılarak Silivri ve Çorlu'da bulunan otomotiv sektöründe hizmet veren iş yerinde çalışmaya başladı.
Hürhaber'de köşe yazıları yazmakta ve Türk-Rus ilişkileri alanında akademik çalışmalara devam etmekte…
Kısa bir süre önce evlendi.
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP