“Türk kadınlarının yenilmez gücünü göstereceğiz”

“Türk kadınlarının yenilmez gücünü göstereceğiz”

27.12.2022 13:00:45

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı'nın da katıldığı Büyük Kadın Buluşmasında partili kadınlara seslenen Genel Başkan Meral Akşener, “Kadınları muhtaç görenlere inat Türk kadınlarının yenilmez gücünü göstereceğiz” mesajını verdi.2_63

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla “Kadın Yükselecek Türkiye Güçlenecek” adı altında Büyük Kadın Buluşması, 25 Aralık 2022 tarihinde Ankara Arena'da düzenlendi.
Büyük Kadın Buluşması'na Silivri İlçe Teşkilatı da Gökhan Ceylan'ın Başkanlığında katıldı. 81 İl teşkilatı, büyük bir coşku içinde katılım sağladı.
AKŞENER: KADINLARI MUHTAÇ GÖRENLERE İNAT TÜRK KADINLARININ YENİLMEZ GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ
Salonda kadın partililerine seslenen Genel Başkan Akşener, şu ifadelerine yer verdi: “Bizler kadınları, sadece 8 Mart'larda hatırlayarak, geriye kalan 364 günde, yok sayanlara inat; her an, her dakika, her saat, her gün, kadınların var olduğunu göstermeye, devam edeceğiz! Kadınları aşağı görenlere, aciz görenlere, muhtaç görenlere inat; Türk kadınlarının, yenilmez gücünü anlatmaya, devam edeceğiz.
“CUMHURİYETİMİZİN YENİ ASRINI KADINLARIN OMUZLARINDA YÜKSELTECEĞİZ”
Kadınların mutluluğundan, başarılarından, hatta gülüşünden bile rahatsız olanlara inat Cumhuriyetimizin yeni asrını, başarılı, mutlu ve neşe dolu kadınların omuzlarında yükselteceğiz. Hiç merak etmeyin çok az kaldı. " dedi.8_7
“HER TÜRLÜ ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
İYİ Parti iktidarında kadınların hesap soracağını, güçleneceğini, özgürleşeceğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti: "Kadına yönelen her türlü şiddetin önüne geçeceğiz. Bakın, 'her türlü şiddet' diyorum çünkü, bazıları şiddeti, sadece fiziksel olarak algılıyor. Ancak gerçekler öyle değil. Bugün kadınlar; evde, okulda, işte, otobüste fark etmeksizin, bazen hiç tanımadıkları insanlar tarafından, bazen ise onları çok sevdiğini söyleyenler tarafından psikolojik şiddete, ekonomik şiddete, cinsel şiddete, dijital şiddete, flört şiddetine ve ısrarlı takibe, maruz kalıyorlar. Hatta bazen, maruz kaldıklarının, şiddet olduğunu bile, fark edemiyorlar. İşte bu yüzden biz, ilk önce şiddeti fark ettireceğiz. Şiddetin, toplum içinde azaltılması politikası çerçevesinde, geleneksel ve sosyal medyada, başta kadınlara ve çocuklarımıza yönelik olmak üzere, her türlü şiddeti, normalleştiren ve meşrulaştıran, yayın ve mesajları oluşturup, yayanlara karşı, idari ve cezai yaptırımlar uygulayacağız."3_63
“İKTİDAR KAYIRACAĞI YANDAŞLARI SEÇERKEN BİLE YANDAŞLIK YAPIYOR”
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara "sürtük" demesine gönderme yapan Akşener, aynı zamanda 100 işverenden sadece 9'unun kadın olduğunu vurguladı: "Kadınları, tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan, sürtükler olarak gören, kirli bir zihniyetin, kadın istihdamına verdiği önem de, maalesef hepimizin malumu. Kürsü şovlarına geldiğinde, mangalda kül bırakmayan Sayın Erdoğan'ın uçan, kaçan, tarih yazan, sözüm ona 'vizyoner' istihdam anlayışında 100 işverenden, sadece 9'u kadın. Yandaşlarına, peşkeş çekmeye doyamadıkları, kamu ihalelerinden, pay alabilen kadın girişimcilerin oranı ise, sadece yüzde 1. Yani, 'makbul adam' olan yandaşlar, tüm kamu ihalelerine çökmüş; kadınlara da kala kala, yüzde 1'lik pay kalmış! Yani bu iktidar, kayıracağı yandaşlarını seçerken bile, ayrımcılık yapıyor."
“İNSANLIK DIŞI UYGULAMAYI KINIYORUM”
Dünyanın farklı bölgelerinde kadınların yaşadığı sorunların, haksızlıkların ve adaletsizliklerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve kurucu değerlerin önemini bir kez daha hatırlattığını vurgulan Akşener, şöyle devam etti: "Afganistan'da kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanmasını ve bu insanlık dışı uygulamanın, yüce dinimiz alet edilerek meşrulaştırılmaya çalışılmasını en sert şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Çünkü İran'da Mahsa Emini isimli kızımızın katledilmesine verilen toplumsal tepkinin de gösterdiği üzere hürriyet, kadınların omuzları üzerinden yükseliyor, istibdat ise kadınların acılarından güçleniyor. Zulmün karşısında, kadınların yanında dimdik durmak biz iyi ve cesur kadınlar için bir medeniyet vazifesidir."
Buluşmada, İYİ Parti Genel Merkez Kadın Kollarının Akşener için hazırladığı video ile "Cumhuriyet Kadını" belgeseli izletildi.
"Kadın Yükselecek Türkiye Güçlenecek", "Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan", "Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet" yazılı pankartlar ve Akşener'in kadınlarla çektirdiği fotoğrafların salona asıldığı programda pop sanatçısı Mustafa Sandal da konser verdi.
Haber MERKEZİ

 

YORUM YAP