Turgut Reis, ilklere imza atmaya devam ediyor

Turgut Reis, ilklere imza atmaya devam ediyor

25.09.2017 09:49:56

Turgut Reis İlkokulu, yeni kazanımlarla eğitim hizmetini geliştirmeyi sürdürüyor.

Turgut Reis İlkokulu, Hakan Can'ın müdürlüğünde, azimli eğitimci ekibinin, ilgili ve duyarlı velilerinin de katkılarıyla ihtiyaçları gidermenin yanı sıra yeni eğitim modelleri ve alanları kazandırarak hizmetini geliştirmeye devam ediyor.

STEM MAKER ATÖLYESİ KAZANDIRILDI
Akıl ve Zeka Oyunları, İşitme Engelliler Sınıfı gibi Silivri'de ilklere imza atan Turgut Reis İlkokulu ekibi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına Stem Maker Atölyesi kazanımıyla girdi. Atölye çocuklara hizmet etmeye hazır. Öğrenciler burada, basit ve basit motorlu makine ve mekanizmaların çalışma prensiplerini ve kuvvet kaldırma kuvvetini, denge gibi konuları kolay bir şekilde uygulayarak öğrenebilecek. Tasarım yapabilecek, problem çözme, analitik düşünme, yaratıcı düşünmeyi becerileriyle bütünleştirecekler. Kısacası mühendislik çalışmaları olarak da adlandırılabilecek bu çalışmalar öğrencilerin bilişsel ve duygusal gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak. Öğrenciler modellerinden inşa ettikleri makinelerini bilgisayarda programlayabilecek ve çalıştırabilecek. Büyüdüklerinde hayatımızı kolaylaştıracak icatlara imza atacaklar.

İBB'DEN YUMUŞAK ZEMİN DESTEĞİ
Turgut Reis İlkokulu bahçesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yumuşak zemin döşendi. Öğrenciler artık güven içinde oyun oynayabilecek. Öğrencilerin sağlıklı gelişimlerini destekleyen ve güvenliğini sağlamak adına çaba gösteren okul yönetiminden veliler de oldukça memnun.
Renginar SALİ

YORUM YAP