TÜRAM öğrencilerinin İtalya günlüğü

TÜRAM öğrencilerinin İtalya günlüğü

26.05.2022 12:38:39

Erasmus projeleri kapsamında İtalya'nın Rimini şehrine eğitim almak ve staj yapmak üzere giden Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çalışmalarını ve kültürel gezilerine dair notlar paylaştı.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 10 öğrencisi ve 2 refakatçi öğretmenini ikinci AB Erasmus+ projesi olan "Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın" kapsamında eğitim almak ve staj yapmak üzere İtalya'nın Rimini şehrine 15 Mayıs 2022 tarihinde uğurladı.

RİMİNİ TURU

Okulumuz ekibi, İtalya'nın Rimini kentinde tura çıktı. Burada bulunan Augustus kapısı, Rimini saat kulesi, eski ve yeni belediyesi, balıkhali, kütüphanesi, Aşk köprüsü, sanat sokağı ve Malefasta kalesi gezilerek tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinildi.

FAUSTO FAGGIOLI'NİN EV SAHİPLİĞİ

'Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın' proje kapsamında öğrencilerimizi 3 hafta misafir edecek olan Fausto Faggioli, biyolojik ve biyodinamik mücadele, permakültür ve örtü altı yetiştiriciliği hakkında bilgilendirdi. Mesleki anlamda farklı bilgiler edinmeye devam eden öğrenciler, yapmış oldukları uygulama ile permakültür yetiştiriciliği ve örtü altı yetiştiriciliğini öğrendiler.

SAN MARINO

Ortaçağ Burçları, San Francesco Kilisesi, Aziz Marino'nun kutsal eşyalarının sergilendiği bazilika ve hükûmet konağını görme fırsatı buldular. Dik eğimli uçurumları ve kaleleri ile nefes kesici bir ülke olan San Marino 'Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın' projesi kapsamında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin dikkatini çeken farklı kültürler barından yerlerden biri oldu.

İTALYA'DA FİDE EKİMİ

''Hayat kalitemizi artırmak için meyve ve sebzeleri zamanında üretip tüketmeliyiz.'' diyen Fausto Faggioli' nin çiftliğinde öğrenciler, örtü altı yetiştiriciliği için önceden hazırlamış oldukları araziye domates, biber, patlıcan, bezelye, salata ve biyolojik mücadeleyi kontrol edebilmek için soğan fidelerinin ekimi gerçekleştirdi. Öğrenciler, Erasmus+ projeleri kapsamında farklı mesleki tecrübeler edinmeye devam ediyorlar.

Renginar SALİ

YORUM YAP