Duru: Düşük maliyetlerle başarı yakaladık

Duru: Düşük maliyetlerle başarı yakaladık

26.05.2022 10:36:35

Yeni sezon öncesi basın toplantısı düzenleyen Silivrispor yönetimi adına konuşan Başkan Akgün Duru, “Bir üst lige çıkamadık bununla ilgili üzüntümüz çok. İyi bir sezon geçirdik. Maçlarımızı izlemeye gelen taraftarlarımızın keyif aldığını düşünüyorum. Şükürler olsun kendi sahamızda onları hiç üzmedik” dedi.

Silivrispor basın toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Akgün Duru, Sayman Ramazan Sakallıoğlu, Futbol Şube Sorumlusu Halil Şahin, Genel Kaptan Turgay Sezginer, Basın Sözcüsü Şahan Karakaş ve Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Tekin birlikte idari binada basının önüne çıktılar. Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Akgün Duru, “Biz ilk göreve gelirken aldığımız her kararı, yaptığımız tüm çalışmaları Silivri halkıyla, Silivrispor Sevdalılarıyla paylaşacağımızı açık açık söylemiştik. Belirli aralıklarla toplantılar yaptık. Yılsonuna geldik; ne yaptık, şu an kulübün mali durumu nedir ana fikir bu olmak üzere sizlerle bunu paylaşmak istiyoruz.
“SAHAMIZDA TARAFTARIMIZI ÜZMEDİK”
Futbol takımı olarak biliyorsunuz ki bu yılı grubumuzda şampiyon bitirdik. Play-Offlarda da son final maçında penaltılar sonucunda elendik. İki maç oynadık birini kazandık birinde elendik. Bir üst lige çıkamadık bununla ilgili üzüntümüz çok. İyi bir sezon geçirdik. Maçlarımızı izlemeye gelen taraftarlarımız keyif aldığını düşünüyorum. Şükürler olsun kendi sahamızda onları hiç üzmedik.
“ŞAMPİYON ALTYAPIMIZ VAR”
Altyapılarda iki gün önce U-14 takımımız grubunda şampiyon oldu ve İstanbul Şampiyonluğu oynama hakkı kazandı. Tüm altyapı hocalarımızı, yöneticilerimizi, oyuncularımızı kutluyorum. Başarıları ile gurur duyuyorum. Basketbol maçları devam edecek. Diğer altyapılarımızı gruplarını tamamladı altyapılarımızda 300 oyuncumuz var. Bu iyi bir rakam. İdman ve saha sıkıntısı dönem dönem yaşanıyor. Silivri merkezde yeteri kadar tesis yok.
“TESİSLER VE İDMAN SAHASI KURTARICI OLACAKTIR”
Sevindirici bir haber aldım, iki gün önce Sayın Belediye Başkanımızı ziyarete gittiğimizde mevcut lojmanı taşıyacağını ve onun yanına da 60x90 bir idman sahası yapacağını söyledi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu bizi rahatlatacaktır. Mevcut sahalarda yer bulmak zor. İmkânlar kısıtlı ama ben daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu idman sahası yapıldığında daha da rahatlayacağımıza inanıyorum” dedi.
“DÜŞÜK MALİYETLE BAŞARI YAKALADIK”
Mali tablo ile ilgili Ramazan Sakallıoğlu'nun açıklamalarından sonra tekrar söz alan Akgün Duru toplantının devamında yaptığı konuşmasında, “Şöyle özetleyebiliriz arkadaşlar, ödemelerimizi yaptık, kendi dönemimizle ilgili herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır. Daha önce devreden borçla ilgili de 1 Milyon 768 Bin TL ödeme yaptık. İnşallah bu genel borç böyle ödeye ödeye biter. Burada dikkat çekmek istediğim bir şey var. Bizim geçen yıl futbolcu, teknik ekip peşinat, maç başı, standart olan iç saha 1. 000 ve dış saha 1.500 primlerimizin toplamı sadece 2 Milyon 10 Bin TL. Tüm takımımızın maliyeti. Biz geçen yıl bu rakamla bir üst lige çıkmayı Play-Off finalinde penaltılarla kaçırdık. Bence doğru bir kadro mühendisliği vardı burada. Grubumuzda bizim altımızda bitiren diğer takımların bütçeleri harcadığımızın 3 veya 4 katıydı. Keşke çıkabilseydik bu daha iyi olabilirdi. Düşük bir maliyetle önemli bir başarıdır.
“GELİRLERİMİZ AZALDI”
Yeni sezon ile ilgili de bütçe çalışması yaptığımızda yaklaşık 6 Milyon gibi bir giderimiz olacak. 6 Milyon giderin karşılığı gelir olarak maalesef 3-4 kalem gelirimiz var. Bunlar ise yönetim kurulu bağışları, belediyemizin bize verdiği destek, yine geçen yıl forma kampanyası yapmıştık, bu yıl belki başka bir kampanya yaparız. Yine sevdalılarımızın desteğiyle elde ettiklerimiz artı sponsor desteklerimiz bunların dışında kulübün her hangi bir geliri de yok. Biz bir şekilde bu 6 Milyonu bulacağız bu yılında inşallah sonunu getireceğiz.
“İMKANLAR DAHİLİNDE TRANSFER YAPACAĞIZ”
Transfer görüşmelerimize başladık. İlk olarak Ergun Ortakçı hocamız ile anlaşma sağladık. Biz kendisini bu bütçelerle şampiyon yaptığı için başarılı buluyoruz. Hocamızı ve sporcu kardeşlerimizin hepsini kutluyorum bundan dolayı hocamızla devam kararı aldık. İç transferde oyuncularımızla görüşmeye başladık. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü iç transferin birinci ayağını tamamlayacağız. Silivrispor her zaman yarışmacı olmak istiyor tabii biz de öyle istiyoruz ama imkânlar neyi gerekiyorsa o şekilde hareket etmeliyiz” dedi.

Haberin tamamı yarın Hürhaber Gazetesinde...

Engin AKIN

YORUM YAP