TÜBİTAK fuarına katılım onayı aldılar

TÜBİTAK fuarına katılım onayı aldılar

27.02.2016 15:49:00

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında 08.09.2015 tarihinde imzalanan ve “TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında yer alan "MEB'e bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi" amacıyla 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı 2015-2016 dönemi çağrısı açıldı. Başvurular 12 Ekim 2015-4 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Ertuğrul Gazi Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ali Günaydın'ın okulu adına yaptığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı başvurusu kabul edildi. Ertuğrul Gazi Ortaokulu böylece 7 Mart-3 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılım hakkı kazandı. Başvurularının kabul edilmesiyle büyük bir onur ve mutluluk yaşayan Ertuğrul Gazi Ortaokulu ailesi, fuara yönelik çalışmalarını tamamladı, afişlerini hazırladı.

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI AMAÇLARI
Bilindiği gibi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarları 5-12. Sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim-öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamakta.
Fuarların genel amaçları ise şöyle; Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

Renginar SALİ

YORUM YAP