Hüseyin Kuru

Trakya yeni çekim merkezi olacak..

geçtiğimiz hafta içinde basın'da Trakya'ya yönelik arsa ve emlak sektörünü ilgilendiren haber ve röportajlar çıktı.
Buna göre artan nüfus ve göçlerin getirdiği bir yoğunluk ile geleceğe matuf merkezi hükümet tarafından açıklanan hafif raylı sistem, 3. köprü otoyolları, Çanakkale boğaz köprüsü, metrobüs ve metro gibi ulaşım yatırımlarının tabi sonucu olarak bölge de artan arsa fiyatlarından dem vurularak rayiç değerler, yatırım fırsatları ve bazı bölgelerde ki ticari yatırımların arz ve talepleri üzerine düşünceler yazılmıştı.

Emlakçıların ifadesiyle ‘Silivri-Çanakkale güzergahı ile Kınalı-Edirne hattı üzerinde hemen her yerde yapılan tarım, yeni açılan imarlarla artık yerini inşaatlara bırakıyor.' Bunlara örnek vermemiz gerekirse Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar, Edirne'nin Lalapaşa, Havsa, Enez ve Uzunköprü, Tekirdağ'ın Malkara, Hayrabolu, Şarköy ve Muratlı ilçelerinde arsaların metrekare fiyatları bölgeye göre 100 ile 250 TL arasında değiştiği' ifade ediliyor.

***
Çorlu ve Çerkezköy'ün havalimanına yakın olması, TEM otoyolunun geçmesi ve İstanbul'a yakınlığı gibi nedenlerle talebi daha da artırıyor. Havalimanında mevcut seferler dışında yapılan görüşmelerle sefer sayılarının artırılma girişimlerinde bulunulması aynı zamanda diğer illerden de talebin artmasına neden oluyor.

Çorlu'da mevcut AVM'nin çok hareketli olması ve işyeri bulunmaması nedeniyle yeni bir AVM'ye ihtiyaç oldu. Yakınlarına yeni açılacak olan AVM'ler çoktan müşterisini buldu bile.
Tekirdağ merkez ve ilçelerinde yeni yapılan inşaatlarda, belediyenin ve yapı denetim firmalarının yeni dönemde çok daha fazla özen göstermeleri, değerleme firmalarının en küçük bir hatada olumsuz rapor vermeleri inşaatlarda kaliteyi artırıyor.
Malum Trakya'nın en büyük yerleşim bölgesi olan Çorlu'da şu anda binlerce konutun yapımı sürüyor. Konut açısından en rağbet gören bölgeler arasında Çetin Emeç Bulvarı, Emlak Konutları, Önerler Köyü, Bulvar Yolu İstanbul kısmı, Bağlar Mevkii'nin üst kısmı ve yeni Sanayi Bölgesinin geldiği bu semtlerde arsaların m2 fiyatı 600-2000 TL arasında değiştiği, normal bir apartman dairesi 130 m2 ‘3+1' doğalgaz kombili bir dairenin fiyatı 150 bin TL'den başladığı, proje dahilinde ise aynı m2 de bir dairenin fiyatının ise 400-500 bin TL istendiği yazılıyor.
Bunun dışında sanayi imarının bulunduğu Türkgücü Yolu, Tekirdağ Yolu, Çerkezköy Yolu, E-5 karayolu Vakıflar Mevkiine kadar olan bölgedeki sanayi imarlı arsaların ortalama m2 birim fiyatı 100-300 dolar arasında olduğu, Çerkezköy bölgesinin konum olarak Avrupa pazarına çok yakın olmasından dolayı kara- demir yolu ulaşımı ve iklim koşullarına bakıldığından diğer bölgelerden daha çok avantajları olduğu açıktır.
Hızlı Tren Projesi kapsamında İstanbul-Edirne bölümünün Çerkezköy'den geçiyor olması, Trakya'da OSB olması ve sorunsuz alt yapısıyla bölgenin Trakya'nın ve İstanbul'un çekim merkezi oldu” diyen danışmanlar: Hal böyle olunca yabancı yatırımcıların da dikkatleri bu bölgeye odaklanmaya başladığını ‘ ifade ediyorlar bu haberlerde!

***
Hep bir tabir vardır ya ‘bir zamanlar yüzüne bakmadığım yerler gördün mü bak ne oldu' diye!
Bu sözler bugün de, yarında, hatta her dönem için de geçerli.. Şarköy merkezden Mürefte'ye ve Gelibolu'ya, Çantadan Çorlu'ya, Çorlu'dan Yenice'ye kadar hemen her yerde tarla ve arsa fiyatlarının gün geçtikçe artıyor!
Haftaya Silivri'yi yazalım.
İyi haftalar..

YORUM YAP