Topbaş, Boğlucadaki Yıkımı Yerinde İnceledi

Topbaş, Boğlucadaki Yıkımı Yerinde İnceledi

07.12.2011 11:34:46

Geçtiğimiz yıllarda sele neden olan Boğluca Deresi ıslah ediliyor.  Islah projesi kapsamında dere yatağına yapılmış binalar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılarak yıkılıyor.
Silivri Boğluca dere ıslah projesi kapsamında dere yatağı ve koruma bandı içinde yapılan 287 adet bağımsız bölümü (daire+dükkan) bulunan 55 adet binanın yıkımları devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıkım çalışmaları yapılan bölgeye giderek vatandaşlarla sohbet etti. Yıkımı izleyerek ilgililerden teknik bilgi aldı.  Dere yatağındaki yıkımların süreceğini ve derenin ıslah edileceğini belirten Başkan Topbaş, “ Buradaki binaların kamulaştırma bedelleri ödendi. Çalışmalarımız tamamlandığında Boğluca Deresi artık çevreyi tehdit etmekten çıkacak. Bazı mal sahipleri ile mahkemelik durum var. Ancak mahkemeler bizim verdiğimiz bedelden daha az veriyor. Ancak bu sorunu da aşacağız. Bu binalar zaten çürük ve dayanıksız. Bu çalışma kentsel dönüşüme de bir örnek olacak. Buraları vatandaşa yaşam alanı olarak kazandıracağız.” dedi.

Haberin devamı 07.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP