Tekin: Artık gerisini siz düşünün!

Tekin: Artık gerisini siz düşünün!

7.09.2022 12:09:38

CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu'nun “Betona yatırım yaptınız” eleştirisi karşısına AK Partili Ömer Tekin algı siteminde bulunup “Bu konu da burada kapansın” diyerek Hükümetinin 20 yıllık icraatları arasında kimi örnekler verip “Sadece betona mı yatırım yapmışız, artık gerisini siz düşünün” şeklinde açıklamalarını noktaladı.

AK Parti'nin haşarı meclis üyesi Ömer Tekin uslu çizgisini bozmayıp CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu'nu kibarlığından dem vurarak aynı nüansta partisinin iktidarına yönelik suçlamalara yanıt verdi.
TEKİN: ALGI YAPMADAN CÜMLE KURDUKLARINI GÖRMEDİK
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Tekin, CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu'nun AK Parti'ye yönelik “Hizmet anlayışımız aynı değil siz betona biz insana yatırım yapıyoruz” sözlerinden hareketle söz alıp şunları söyledi: “Her ne hikmetse CHP'nin hangi Grup Başkan vekili gelirse gelsin konuyla alakalı yerli yersiz, zamanlı zamansız, aklına ne geliyorsa, algı yapmadan cümle kurduklarını görmedik. Bora bey geldiğinden beri çok kibar, çok nazik bir beyefendi ama ezberlenmiş bir diyalog var sürekli onu söylüyor.
“AK PARTİ SANKİ 20 YILDIR SADECE BETONA YATIRIM YAPMIŞ GİBİ BİR CÜMLE KURUYOR”
Ben de cevap vermek istedim. AK Parti sanki 20 yıldır sadece betona yatırım yapmış gibi bir cümle kuruyor. Hastane, yol, köprü, santral yapmak sanki kötüymüş gibi bir şeymiş gibi…
“BU KONU DA BURADA KAPANSIN!”
AK Parti, 20 yıl içerisinde sadece betona değil, insana, teknolojiye, bilime yatırım yaptığını birkaç maddeyle söyleyebilirim.
Bu konu da burada kapansın.
“SADECE BETONA MI YATIRIM YAPMIŞIZ, ARTIK GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN”
Kendi uçak helikopterini üreten, jet motora sahip yedi ülke arasında, grafeni (akıllı madde) üreten on ülkeden biri, barofen üreten sayılı ülkeden biri, kendi uydusunu tasarlayıp üreten sayılı ülkelerden biri, santimetre hassasiyeti olan cps teknolojisine sahip altı ülkeden biri, cps dedektör alanında üretim yapan beş ülkeden biri, kripton telefon üreten ülkelerden biri, baz istasyonu üreten beş ülkeden biri, ileri teknoloji su altı robotu üreten ülkelerden biri, farklı ürünlerde test yapabilen rüzgar tribününe sahip sekiz ülkeden biri, elektrikli otobüsünü üreten ülke, dünyadaki tek tam entegre güneş enerjisi paneli fabrikası olan ülke, yüzde 90 yerli rüzgar tribünleri üreten ülke, insansız deniz aracı üretebilen ülkelerden biri, kendi deniz topunu üreten dört ülkeden biri, tünel açma makinesi üreten sekiz ülkeden biri, kendi uçak simülatörünü üreten beş ülkeden biri, savaş gemisini tasarlayıp üreten sayılı ülkelerden biri, pandemide solunum cihazı üretip 30'dan fazla ülkeye ihraç eden ülke, beyaz eşya üretiminde Avrupa'da 1., dünyada ise 2., gemi üretiminde dünyada 5. ülke., dünyanın 4. hazır giyim ihracatçısı, dünyanın en büyük tarımsal işletmesini üretim yapan ülke; fındık, kiraz, kayısı, un ihracatında dünyada 1. ülke. Tohumda +26 binle ihracat yapan tek ülke. Aylık makine ihracatı 2.3 milyar dolar olan ülke. İnsani yardımda dünyada 1. v.s. Bunların hepsi 20 yıl içerisinde oluyor.
Sadece betona mı yatırım yapmışız, artık gerisini siz düşünün.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP