Taşınma kararı onaylandı

Taşınma kararı onaylandı

13.03.2023 12:30:12

Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri, Etkinlik Alanı ve Güneş Enerji Sistemi Projesi tamamlandıktan sonra pazarın yeni yerine taşınması meclis gündeminde değerlendirildi.

Silivri Belediye Meclisi son oturumunda Selimpaşa Mahallesi Halaskargazi Caddesi, Lojmanlar Sokak üzerinde kurulmakta olan Selimpaşa Semt Pazarının, Selimpaşa Mahallesi Halaskargazi Caddesi 6963 ada 1 parsel üzerinde yapılan Kapalı Pazar ve Etkinlik Alanına taşınması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunu görüşülerek karara bağladı.
“Kapalı pazarımız bitmek üzere inşallah önümüzdeki hafta açılışını yapacağız. 26 Mart kurulup hizmete açılmasını planlıyoruz” diyen Başkan Yılmaz sözü Hukuk Komisyonu Başkanı Sultan Aşkın'a bıraktı.
KOMİSYON GÖRÜŞÜ
Aşkın komisyon raporunu şöyle okudu: “Söz konusu Selimpaşa Mahallesinde Pazar günleri kurulan pazarın yukarıda belirtilen komisyon incelemesi kısmındaki gerekçeler doğrultusunda Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesi gereğince İlçemiz Selimpaşa Mahallesi Halaskargazi Caddesi 6963 Ada 1 Parsel üzerindeki alana yeni yapılmış olan Kapalı Pazar ve Etkinlik Alanına taşınması komisyonumuz tarafından oybirliğiyle uygun bulunmuştur.”
AŞKIN'DAN PAZAR TEŞEKKÜRÜ
“Teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren MHP Grup Sözcüsü, “Sadece bir pazar alanı kurulmadı aynı zamanda bir etkinlik alanı kazandırıldı ve içerisinde güneş enerji sistemi de yer alacak. Yüksek bütçeli bir yatırım ve aynı zamanda da bir deprem toplanma alanı” dedi.
Başkan Volkan Yılmaz, sözü alarak “Aynı zamanda çevreci ve yeşil bir kapalı pazar alanı. Çatıdan biriken yağmur suları 300 tonluk bir depoda toplanacak ve park bahçe sulamasında kullanılacak. Çiftçilerimizin traktörlerinde su ihtiyacına yönelik de değerlendirilecek.
Yenilenebilir enerji konusunda çok ciddi krediler var. Yeşil dünya ve karbon ayak izi, karbon salınımı için… Bu noktada belediye kaynaklarını kullanmayı çok uygun görmedik. Silivri Belediyesi'nin 1,20 mw'lik 0,7'si bu pazar, 0,5' mw'tı de Gümüşyaka pazarı üzerine kurulacak. İki projemiz İller Bankası tarafından onaylanarak dünya bankasına kredilendirilmek üzere hazır hale getirildi. İki yıl geri ödemesiz, 25 yıl çok düşük taksitlerle belediye kasasından sıcak para çıkarmadan güneş enerjisi kısmını da tamamlamış olacağız” açıklamasını yaptı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP