Meclis toplantısında duygusal anlar

Meclis toplantısında duygusal anlar

Silivri Belediyesi kadın meclis üyeleri, Hatay'ın üç ilçesine kurulan çadır köyler dolayısıyla Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür edip gözlemlerini aktarırken, onlar da, başkan da duygusal anlar yaşadı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Kaymakamlığı iş birliğinde Hatay'ın Defne, Belen ve Kumlu ilçelerinde kurulan çadır köyleri, kadın meclis üyeleriyle ziyaret ederek depremzede kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Silivrili kadınlar tarafından hazırlanan kişisel bakım, hijyen ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 1000 koli kadınlara hediye edildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Sultan Aşkın, Filiz Güler, Şükriye Akkaya Karakuş ve Elif Yılmazer, Başkan Yılmaz'la birlikte depremzede kadınlarla bir araya geldi.
KADIN MECLİS ÜYELERİ VE BAŞKAN YILMAZ DUYGULAR ANLAR YAŞADI
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, MHP Grup Başkan Vekili Sultan Aşkın ve CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, Mart ayı Belediye Meclisi Toplantısının 1. Birleşimi, 2. Oturumunda Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti ve gözlemlerini aktardı. Konuşmalar sırasında duygusal anlar yaşandı.9ace6506-d2a5-42f4-abd6-e0b8391c1032
AŞKIN: ONLARIN ÜZÜNTÜLERİNİ, MUTLULUKLARINI PAYLAŞMAK ANLAMLIYDI
MHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Sultan Aşkın, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın meclis üyeleri arkadaşlarımızla birlikte Belediyemiz ve Kaymakamlığımız tarafından Hatay'ın Defne, Kumlu ve Belen ilçelerindeki çadır köylerde kalan kadınlarımızı ziyaret ettik. En anlamlı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü yaşadım. Oradaki kadınların dertlerini, üzüntülerini, mutluluklarını paylaşmak çok anlamlıydı.
“ÇOK ANLAMLI BİR HİZMET VE YARDIM”
Yerinde ne kadar anlamlı bir iş yapıldığını, bizim desteğimize ne kadar ihtiyaçlarının olduğunu bizzat gözlemleyip, hem hüzünlendik hem mutlu olduk. Silivri'mize bir bina yerine oradaki insanlara yardım elinin uzatılmasının çok daha anlamlı bir hizmet ve yardım olduğunu yinelemek isterim.
AŞKIN, TEŞEKKÜR ETTİ
Böyle bir gezide bizlere yer verdiği için Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de oradaki kadınlara ilettiğimiz Mahalle Evleri kursiyerlerimizin duygu ve düşüncelerini ilettikleri mektupların da yer aldığı bakım ürünlerini içeren hediyeler. İyi ki o üç ilçeye çadır köyleri inşa etmişiz de o insanların bir nebze de olsa dertlerine ortak olmuşuz.”
GÜLER: MUTLULUKLARI BİZLERİ DUYGULANDIRDI
AK Parti adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, şöyle konuştu: “Gittiğimizde neyle karşılaşacağımızı açıkçası çok bilemiyorduk. Orada gördüğümüz karşılama bizleri o kadar duygulandırdı, o kadar mutlu etti ki… O insanların dışarıdan başka birilerin geldiğini görmelerinin mutluluğu, bizim de buna vesile olmamız, mutlu etti.
Çadır köyleri diyoruz ama sanki mahalle yapılmış gibi… Ortak alanlarda bir araya gelip, komşularıyla bir araya gelip paylaşımda bulunmalarını görmek hem duygulandırdı hem mutlu etti.646cb42a-ff35-4670-b4e7-dd4457feeb01
GÜLER TEŞEKKÜR ETTİ
Böyle bir ortama vesile olan başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere, desteklerini esirgemeyen personelimize, çadır köylerin kurulması noktasında destek olan yüce gönüllü halkımıza Silivrili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkür aziz milletimize olsun, çünkü acılarımızı ve yaralarımızı birlikte saracağımızın en güzel örneklerinden biriydi.
“BÖYLE KENETLENMİŞ BİR MİLLETE MENSUP OLMANIN ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ”
Keşke yaşanmasaydı ama yaşandığında da böyle kenetlenmiş bir millete mensup olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Rabbim böyle felaketlerden ülkemizi, milletimizi, tüm insanlığı korusun.
“KADINLARIMIZIN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM”
Şunu da gördük ki kadın varsa, bir çadır dahi olsa, onun güzelleştirilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu vesileyle emekçi kadınlarımızın, annelerimizin, deprem bölgesindeki hanım kardeşlerimin ve hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde bir arada olup muhabbetler etmeyi diliyorum.”0acd1c02-c622-4bb2-8da3-8ad1310aa0a7
YILMAZER: HEPİNİZE MİNNETARIZ
CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, şöyle konuştu: “Belediye Başkanım Volkan Yılmaz nezdinde afet bölgesinde canla başla çalışan tüm belediyelere ve personellerine, halkımıza teşekkür ediyorum. Hepinize minnettarız.
“HEM ACI, HEM MUTLULUK GÖRDÜK”
Orada yıkım da, acı da büyük. Hem acı, hem mutluluk gördük. Gözlerindeki pırıltıyı gördük. Buna vesile olduğunuz için size teşekkür ederim.
“BÜTÜN ZORLUKLARI KADINLAR ÜSTLENİYOR”
Savaşlarda ve afetlerde bütün zorlukları kadınlar üstleniyor. Onu orada gördük. Çocuklarını, sağlıklarını, barınmalarını düşünüyorlar.
“YARDIMLAR DEVAM ETMELİ”
Sözün bittiği yer diyoruz ama söz bitmemeli yardımlara devam etmeliyiz. Güzel bir ortam hazırlanmış ama hala istekleri var. İhtiyaçlar devam ediyor. Özellikle kadın arkadaşlarımızın ihtiyaçları daha ön planda. Erkekler belki daha kolay yaşıyor hayatı ama kadınların ayrı yapısı var. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle kadınların ihtiyaçlarını karşılamak üzere desteklerimizi sürdürelim.”

YILMAZ: TEŞEKKÜRÜ HAK EDEN NECİP TÜRK MİLLETİ

Kadın meclis üyelerinin ardından söz alan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:“Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesinin, ilçemiz halkın destekleriyle Hatay'ın Defne, Belen ve Kumlu ilçelerinde kurmuş olduğumuz çadır köylere 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir vesile addederek kadın Başkan Yardımcımız ve kadın meclis üyelerimizle, kıymetli mesai arkadaşlarımızla gittik. Hızlı ve yoğun bir program oldu. Hanımlarla sohbet etme ve çay yudumlama imkânı bulduk. Çocuklarla sohbet etme fırsatı bulduk.
Meclis üyelerimiz esasında söylenecekleri söyledi. Burada teşekkürü hak eden necip Türk milleti. Biz bir çağrıda bulunduk. Silivri'deki herkes bu çağrıya ortak oldu. Bu çadır köylerimizin tamamı Silivri'deki vatandaşlarımızın katkılarıyla kuruldu. Bizler yalnızca sevk ve idaresini yaptık. Bütün pay Silivri'nin güzel insanlarında.
“HAYAT NORMALE DÖNENE KADAR ORADA OLACAĞIZ”
Çadır köylerimizdeki kadınlarımızdaki hem üzgün ve bitkin, hem mağrur ifade yardımların devam etmesi gerektiğini bize anlattı. Depremin yaraları gerçek manada sarılana, oradaki hayat normale dönene kadar Silivri Belediyesi, Silivri Kaymakamlığı ve halkı olarak orada olacağız. Herkese geçmiş olsun.
“DEPREMZEDELERE GEREKLİ ÖNEM VE ÖZENİ GÖSTERECEĞİZ”
Silivri'ye gelen depremzede aileler var. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve vatandaşlığımız o sıcaklığı onlardan esirgemeyecek. Gerekli ihtimamı, önemi, özeni göstereceğiz.
“ÇADIRLARI KURUP ARKAMIZI DÖNMEDİK”
Toplamda 300 çadırımız var. Deprem bölgesine çadırları kurup arkamızı dönüp gitmedik. Çadırların içerisine kendilerini iyi hissettirecek tırnak makasından, el ve yüz havlusundan iç çamaşırına, kadınlarımıza hijyen ve makyaj malzemelerine kadar ekledik. Çocuklarının eğitim hayatları başlayana kadar kütüphaneleri, yemekhaneleri, sosyal çadırların, revirin bulunduğu köyler kurduk.
TABLET BİLGİSAYAR İHTİYACI
Hukuk kazanmak isteyen bir kızımızın, online eğitimle derse girecek olan çocukların tablet bilgisayara ihtiyaçları var. Bir tablet kampanyası düzenleneceğiz. Bu yönde çok talep var.
DEPREMZEDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HER AY 500 TL BURS
Üniversite okuyan, Silivri'ye yerleşen depremzede gençlerimize, yaklaşık 350 öğrenciye her ay 500 TL burs vereceğiz. Bununla ilgili bir tarama yapacağız. Böyle bir katkı sunmayı düşünüyoruz. Silivri'ye net olmamakla birlikte 5000 bin depremzede vatandaşın geldiğini
öğrendik.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP