Tabak, İYİ Parti’nin ilk aday adayı

Tabak, İYİ Parti’nin ilk aday adayı

10.12.2018 11:25:46

Ortaköy eski Belediye Başkanı Erdinç Tabak, Silivri'de İYİ Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan ilk isim oldu.

İYİ Parti'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aday adaylığı müracaatları 1 Aralık tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Kısa bir süre önce partiye üye olan Silivri'nin kapatılan Ortaköy Belde Belediyesi eski Başkanı Erdinç Tabak, 31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimde Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı başvurusunda bulunarak, gerekli evrakları İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç'a teslim etti. 7 Aralık Cuma günü, 19.00'da, parti binasında gerçekleşen törenle başvurusunu yapan Tabak'ın heyecanına yakınları, dostları ve partililer de ortak oldu.

ERSARAÇ: TÜRKİYE'Yİ İYİ BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURACAĞIZ
Açılış konuşmasını yaparak yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, “Ülkemizde yerel seçim gündemi oluştuğundan beri, “Silivri'de İYİ Parti adaylar çıkaracak mı? Yerel seçimde Silivri'de İYİ Parti bulunacak mı?” şeklinde sorular vardı. Genel Merkez'in talimatıyla 1 Aralık gününden itibaren yerel seçimlere yönelik olarak aday adaylığı başvurularını almaya başladık. Almış olduğumuz meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları var. Ve bugün de Erdinç Başkanımızın Silivri Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu almak üzere toplandık. Öncelikle kıymetli Başkanımıza bugüne kadar yanımızda olduğu için, her surette bizle birlikte davamız içinde yer alıp hizmetlerde bulunduğu için teşekkür ediyorum. Bugün Belediye Başkanlığı noktasında arkasına kim geliyor diye bakmadan, ben varım diyerek ve ilk Belediye Başkan Aday Adayımız olarak ileriye atıldığı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah'tan Başkanımızın hizmetlerinin devamını niyaz ediyoruz. Bizler İYİ Parti'nin iyi insanları olarak ülkemize İYİ belediyeciliği getireceğimizi söyledik. İYİ belediyeciliğin neleri içerdiğini önümüzdeki günlerde detaylı olarak inşallah sizlere arz etmiş olacağız. Ama ilk maddesiyle ilgili size ipucu vereyim; Türkiye'de son 20 senede belediye denince akla gelen şey yolsuzluk, daha önce Belediye Başkanlığı yapmış, hakkında en ufak bir şaibe olmayan, iğne ucu kadar bir dedikodu çıkmayan Erdinç Başkanımız gibi İYİ'ler sayesinde İYİ Parti'nin İYİ belediyeciliğinin ilk maddesi yolsuzlukla savaş olacak.” dedi.

TABAK: TECRÜBEMİZ VE LİYAKATLI KADROLARIMIZ İLE SİLİVRİ'DE HİZMETE TALİBİZ
Erdinç Tabak, açıklamasında aday adaylığı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sayın Başkanım, yönetim kurulu üyelerim, değerli basın mensupları ve beni bu günde yalnız bırakmayan, her fırsatta desteğini esirgemeyen vefalı yol arkadaşlarım hepinizi saygı, sevgi ve muhabbet ile kucaklıyorum. Hoş geldiniz. Ülkemiz karanlık günler yaşamakta, karanlığa korumasız gitmektedir. Ülkemizi içine düştüğü bu karanlıktan kuşkusuz halkın iradesi kurtaracaktır. Bu mücadelenin en etkili unsuru yerel yönetimlerdir, yolumuz meşakkatlidir, kimler ile mücadele edeceğimizi gayet iyi bilmekteyiz. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimler fevkalâde önemlidir. Partimizdeki istikrarı tayin edecektir. Bu seçim genel seçimin anahtarıdır. Yani partimize iktidar kapısını açacaktır. Bilgimiz, birikimimiz, deneyimimiz, tecrübemiz, liyakatli kadrolarımız ile Silivri'de hizmete talibiz. Bizim idaremizde haksızlık olmaz, adaletsizlik olmaz, küçük hesaplar hiç olmaz, geniş ufkumuz ve titizlik ile hazırlanmış projeler¬imiz ile vatandaşın önüne teraziye çıkacağız. Bu secimde aday çok önemli. Evet, aday; halkın iyi dediği aday, sizin iyi dediğiniz yetmez, yani seçim ka¬biliyeti olan aday; yani hangi üniversiteyi bitirmiş, şu olmuş, parası varmış, fevkalâde iyi ama halk ile hiç kaynaşmamış, halkın dilinden anlamıyor; halk o zaman gider kendi adayını bulur. Halka kendi adayını verin. Silivri'nin bizlere ihtiyacı var. Bizimde Silivri'ye... Bizim ihtiyacımız nedir? Biz hizmet etmek istiyoruz, şevk ile halkımızın refahına, imar ve inşasına, maddi manevi yücelmesine huzura kavuşmasına hizmet etmek istiyoruz. Bunun bu şerefli göreve talip oldum. Halkı tarafından kucaklanmış, halkı tarafından sahip çıkılmış bir başkan olmak için aday oluyorum. Yolumuz uzundur. Meşakkatlidir. Yolumuz acık, Cenab-ı Allah yardımcımız olsun. Kalın sağlıcakla...”
Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tanıtım toplantısı sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP