Sultan Aşkın: Yasal gerekçe kamuflaj

Sultan Aşkın: Yasal gerekçe kamuflaj

11.06.2024 11:22:04


İBB'nin Haziran meclisinde konuşan MHP Meclis Üyesi ve Silivri Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Silivri Belediyesi Başkanı Bora Balcıoğlu'nu eleştirerek, yıkım kararlarına yasal mevzuatı kamuflaj olarak kullanmayı bırakmaya ve Silivri'deki kadınların rahatça denize girebilecekleri bir alanı ivedilikle hayata geçirmeye davet etti.

İBB MHP Grup Sözcüsü Orkun Ayhan'ın Selimpaşa Kadınlar Plajının kapatılması hakkındaki beyanı üzerine Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yasal çerçevede hareke ettiklerini anlattı. Konuyla ilgili söz alan MHP İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Başkan Balcıoğlu'nu yasal mevzuatı yıkım kararlarına kamuflaj oluşturmaktan vazgeçerek, Silivri'deki kadınlara rahatça denize girebilecekleri bir alanı ivedilikle hayata geçirmeye davet etti.
AŞKIN: YASAL ÇERÇEVE YIKIMA KAMUFLAJ
Aşkın'ın İBB meclisindeki konuşması aynen şu şekilde: “Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun açıkladığı Kadınlar Plajının kapatılması kararı kamuflajdır. Neden böyle diyorum? Çünkü ben aynı zamanda Silivri Belediyesi Meclis Üyesi ve Silivri Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekiliyim. Geçen dönem Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz tarafından kadınlarımızın talebi üzerine (bakın burası çok önemli) şezlong ve şemsiyenin ücretsiz olduğu, 1 liraya çay, 5 liraya kahve içebilecekleri ve rahatça denize girebilecekleri, zaman geçirebilecekleri bir tesisi kadınlarımızın hizmetine sunmuştuk. Sayın Balcıoğlu seçimden sonra ilk iş olarak kadınlar plajını kapattı ve oradaki tesisi söktü. Ben de mecliste kendilerine sordum ‘Acaba Silivri Belediyesi, Silivri sahilinde tek sıkıntılı, hukuka aykırı plaj olarak kadınlar plajını mı gördü?' Çünkü sadece şikayete gerek yok veya herhangi bir CİMER'den veya başka bir yerden yazıya da Silivri sahilini şöyle bir geçseler hukuka aykırılıkları bizzat tespit edecekken kalkıp sadece kadınlar plajı için böyle bir uygulamada bulundular. Bütün plajda bir uygulama yapılsaydı biz şu anda kadınlar plajını konuşmuyor olacaktık.
Bora Bey benim sorum üzerine mecliste şunları söyledi: “Kadınların her alanda özgürleştirmeye ihtiyacı var. Ben bunu savunuyorum örnekleri var Afganistan'a, İran'a, Arabistan'a gidin” vesaire de devam ediyor…
Ben hiçbir şekilde kadın plajlarını savunmanın, kadını korumak olduğunu düşünmüyorum ama biraz evvel kendisi “Ben gerekirse bütün plajı kapatıp kadınların hizmetine sunarım” dedi. Kendisi için gerçekten büyük bir ilerleme. Burada yapılan sadece kanun uygulanması veya şikayetlerin çözümlenmesi değildi maalesef. İstenilse bunu çok rahat, usulüne uygun bir şekilde, yeni bir kadınlar plajı yaparak bu hizmeti kadınlarımıza açarak diğer kadınlar plajını da ondan sonra sökerek yapabilirdi.
“KADINLARI ÖZGÜRLEŞTİRMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”
Ancak başta kendisi olmak üzere maalesef bize özgürleştirme gibi bir misyonu kimsenin haddi olmadığını burada bir kez daha dile getiriyorum ve hiçbirimizin de, Türkiye'deki kadınların özgürleştirmeye ihtiyacı olduğu da söz konusu değil. Kendisinin bu fikirden bir an önce dönmesi gerektiğini düşünüyorum ve hatırlatıyorum da. Kadınlar plajı noktasında da bir an önce yanlıştan dönerek kadınlarımıza yeni bir tesis kazandırılması gerektiğini düşünüyorum.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP