Sultan Aşkın: 2021 yılını umutla ve heyecanla karşılıyoruz

Sultan Aşkın: 2021 yılını umutla ve heyecanla karşılıyoruz

5.01.2021 12:53:50

MHP Grubu adına Ocak 2021 meclisinde söz alan Sultan Aşkın, yeni yıl mesajı verdi. Aşkın geçen sene içerisinde yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmamasını diledi.

Silivri Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Sultan Aşkın, 2021 yılı Ocak Ayı I. Oturum, I. Birleşim toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “ İnsanlığın büyük bir salgınla mücadele etmek zorunda kaldığı 2020 yılını geride bıraktık. 2020 dünya, ülkemiz ve Silivri'miz açısından çok zor bir yıl oldu. İnsanlık 2020 yılını dünyayı kademe kademe saran Covid-19 salgını ile birlikte doğal afetler ve terör saldırıları ile geçirmek zorunda kaldı.

“2021 YILINI UMUTLA VE HEYECANLA KARŞILIYORUZ”

Bu nedenle 2021 yılını umutla ve heyecanlı karşılıyoruz. 2021 yılının öncelikle sağlıklı ve Karabağ zaferi gibi nice başarılarla dolu, huzurla ve esenlikle geçmesini diliyor bütün vatandaşlarımızın yeni yılını Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına hürmet ve muhabbetle kutluyorum.

“BİZLERİ HABERSİZ BIRAKMAYAN YERELDE ULUSALA TÜM GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü şimdiden tebrik ediyorum. Gazeteciler, halkı bilgilendirme noktasında önemli bir kamu görevini, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren kutsal bir mesleğin temsilcileri. Bu vesile ile ağır çalışma şartlarına rağmen bizleri habersiz bırakmayan yerelden ulusala tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

“2020 YILI GİDERKEN ARKASINDA VAHŞİCE İŞLENEN KADIN CİNAYETLERİNİ DE BIRAKTI”

İnsanlığın türlü sınavlardan geçtiği 2020 yılı giderken arkasında vahşice işlenen kadın cinayetlerini de bıraktı. 29 Aralık günü ülkenin dört bir yanından maalesef kadın cinayeti haberleri geldi. İstanbul'da kendi evinde katledilen akademisyen Aylin Sözer, Malatya'da evli olduğu erkek tarafından vurularak katledilen Selda Taş, Antep'te oğlu tarafından vurularak öldürülen Vesile Dönmez, İzmir'de yine oğlu tarafından öldürülen Betül Tuğluk… İnsanın aklının almadığı, sözlerin kifayetsiz kaldığı cinayetler… Kadının güvende olmadığı toplumlarda huzurdan, güvenden ve gelişmeden bahsetmek imkansız.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SON BULDUĞU GÜNLERDE YAŞAMAYI TEMENNİ EDİYORUZ”

Kadına yönelik şiddet, bütün bir hayatı yaşanmaz hale getirir, toplumun tüm birimlerine nüfus eder, çünkü kadın toplumun temel taşıdır. Bu nedenledir ki kadına karşı şiddet insanlığa ihanettir ve hiçbir ihanet cezasız kalmamalı. Bu cinayetlerin failleri yargılanmalı ve en ağır şekilde de cezalandırılmalı ama öncelikle sorunun kökenine inmek yeni Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez, Betül Tuğluk'ların olmasını önlemek esas görevimiz olmalı. Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayatı hak ediyor.  Unutmayalım ki bu mesele sadece kadınların değil; toplumun meselesi. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyor, bu şiddetin son bulduğu günlerde yaşamayı temenni ediyoruz.

“KILIÇKIRAN'I ŞEHADETİNİN 53. YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ”

Ülkücü şehidimiz Ruhi Kılıçkıran'ın şehadetinin 53. yıldönümü. Kendisini de rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. “

YORUM YAP