Süleyman Gencoğlu: Unutmayalım ki çiftçi yoksa gelecek yok

Süleyman Gencoğlu: Unutmayalım ki çiftçi yoksa gelecek yok

14.05.2024 14:52:55

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Gencoğlu, çiftçilerin sorun ve çözümlerine dikkat çekti.

Silivri Belediyesi ile ilçe tarım müdürlüğü, paydaş kurum ve kuruluşlarının iş birliğinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Silivri Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Gencoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve tarım kurum ve kuruluşların temsilcileri törene katılanlar arasındaydı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ve Önder Çiftçi Derneği adına çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu, Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
GENCOĞLU, ÇİFTÇİLERİN SORUN VE ÇÖZÜMLERİNE DİKKAT ÇEKTİ
Silivri Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Gencoğlu, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Dünya Çiftçiler Günü, tüm üreticilerin özverisini ve katkısını onurlandırmak amacıyla her yıl 14 Mayıs'ta kutlanmaktadır. Çiftçilerin gıda güvenliğini sağlamada, dünya çapında geçim kaynaklarını sürdürmede üstlendikleri sıkı çalışmanın takdir edildiği gündür.
Bugün, Dünya Çiftçiler Günü'nde bazı sorunlara ve çözümlerine dikkat çekmek isterim; İklim değişkenliği, piyasa değişkenliği, kaynaklara erişim gibi sorunlarla mücadele için bilgi edinmeliyiz. Her yıl daha da farklılaşan hava olaylarına karşı kendimizi korumak adına bireysel ve örgütlü tedbirler almalıyız.
Emtia fiyatlarında, ticaret politikalarında ve piyasa taleplerindeki dalgalanmalara karşı, gelirlerimizin, finansal dengemizin bozulmaması adına çaba sarf etmeliyiz.
Karmaşık düzenlemeler, yetersiz destekler, kredi ve sigortaya erişim eksikliği, çiftçilerin yenilikler konusunda önündeki engeli oluşturmaktadır.
Arazi bütünlüğü ya da yapısındaki bozulmalar, tarımsal verimliliği ciddi manada azaltmaktadır. Tarımın devamlılığını teşvik etmek, yöntemlerini bilmek, doğal kaynakları korumak görevimiz olmalıdır.
Çiftçilere adil muameleyi ilke edinmiş politika ve uygulamaları savunmalı, çıkarılacak yasalarda etkin olmalıyız. Başarı öykülerimizi, yenilikçi metotları, dünya çapındaki ilerici çiftçi örgütlerinin hikâyelerini ön plana çıkarmalıyız. Teknolojik ve tarımsal araştırma ve gelişmeleri takip etmeliyiz. Mahsul yönetimi, toprak ve bitki sağlığı, haşere kontrolü gibi alanlarda daha çok bilgi sahibi olmalıyız.
Sonuç olarak bildiğimiz sorunların bazılarının çözümünü öncelikle kendimizde aramalı, diğerleri için de aktif çalışmalıyız.
“HASAT DÖNEMİNİN BOL BEREKETLİ GEÇMESİNİ DİLERİM”
Silivri Ziraat Odası olarak, ilçemizdeki tüm tarım paydaşları ile birlikte ortak hareket etmekten memnuniyet duyduğumuzu belirtir, önümüzdeki hasat döneminin bol bereketli geçmesini dilerim. Katılımlarınız için teşekkür ederim. Unutmayalım ki çiftçi yoksa gelecek yok.”
14 Mayıs Çiftçiler Günü töreni, traktörlerin geçişiyle son buldu.

YORUM YAP