Şubat Meclisi tamamlandı

Şubat Meclisi tamamlandı

12.02.2016 11:27:13

Şubat ayı toplantısına katılım azdı. Meclis toplantısına mazeretleri dolayısıyla katılamayan CHP'den Melih Yıldız, Hakan Sefa, Ünal Doğrul, Zafer Bıyıklı, Cengiz Aksu; AK Parti'den Tuğba Alkaya ve Mustafa Saral izinli sayıldı. Bir önceki oturum tutanakları oylamanın ardından okunmuş kabul edildi.

IŞIKLAR'DAN İBRAHİM ARIKAN'IN İSMİNİ YAŞATALIM TAVSİYESİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gündem öncesinde toplantı sonunda Kent Konseyindeki görevinden ayrılan Dilruba Önal'ı şükran plaketiyle onurlandıracaklarını, Silivri Belediye Meclisi olarak yeni Konsey Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yörük'ün törenle devir teslimini kaydedeceklerini belirtti. İlçemizin gelişmesinde pay sahibi olan rahmetli Arıkan Holding Yönetim Kurulu Başkanını anarak, “Mekanı cennet olsun. Silivri'mizde tarımın bir gelecek olduğunu gören çok önemli iş adamlarımızdan biriydi. Sayın Arıkan'ın isminin bir cadde ya da binada yaşatılması ya da yapmak istediği işi bize hiç unutturmayacak bir yerde ismiyle anılması konusunda ben meclise bir tavsiyede bulunmak istiyorum” diyerek parti gruplarına çağrıda bulundu.

OYBİRLİĞİYLE KARARA BAĞLANDI
Gündemin birinci maddesi Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, Selimpaşa Kentsel Sit Alanına ait 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planıyla ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesiydi. Komisyon görüşü oybirliğiyle kabul edildi.

AK PARTİ ‘HAYIR' DEDİ
Gündemin ikinci maddesi olan ilçemizde sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma ile ilgili belediyemiz ve TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası İstanbul Şubesi arasında protokol yapılmasıyla ilgili İmar ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi mecliste tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP meclis üyelerinin evet kararıyla oy çokluğu ile meclisten geçirildi.

ÖNAL, ŞÜKRAN PLAKETİYLE ONURLANDIRILDI
2010 yılından bu yana görev aldığı Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı ve 2013 yılından beri görev yaptığı Kent Konseyi Başkanlığından ayrılmayı uygun gören Dilruba Önal'a meclis sonunda Özcan Işıklar tarafından plaket takdim edildi. Bayrak yarışını Prof. Dr. Ahmet Yörük'e devreden Önal, Kent Konseyinde birlikte görev yapan, sorumluluk alan tüm yürütme kurulu üyelerine, basın çalışanlarına ve Silivri halkına teşekkür eden bir veda konuşması yaptı.

YÖRÜK: DAHA GÜZEL YAŞANABİLİR BİR SİLİVRİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Kent Konseyinin Yeni Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yörük yaptığı konuşmayla duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: “Güzel Silivri'mizi hem yerel hem merkezi yönetim hem de sivil toplum kuruluşlarıyla elbirliğiyle daha güzel yaşanılır ve gelecek kuşaklarımıza daha güzel bir Silivri bırakabilmek için hep beraber gayret sarf ediyoruz. Ümit ediyorum ki ben de Kadir Baran'la başlayıp Dilruba Hocamla devam eden bu zinciri zihinlerde lezzet bırakan bir halkası olabilirsem çok sevineceğim.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP