Soylu: Erdoğan, büyük bir devrimcidir

Soylu: Erdoğan, büyük bir devrimcidir

22.06.2018 10:09:50

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda halka seslendi. 24 Haziran'da bir devrin açılacağı ve bir devrin kapanacağı hayati bir seçimin yapılacağını söyleyen Bakan Soylu, Millet İttifakı'na yüklenirken, AK Parti iktidarının son 16 yılda yaptığı devrim niteliğindeki yatırımları anlatarak niçin Cumhur İttifakı'nın desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu'yu Silivri'de AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve yönetiminin yanı sıra Milletvekili Adayları Rumeysa Kadak, Sedat Sayımoğlu, teşkilat mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve Silivrili vatandaşlar karşıladı. 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili vatandaşlara seslenen Soylu, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü destek verilerek yeni yönetim sistemiyle yola devam etmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

BOZOĞLU: SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Bozoğlu, “Burada yapmış olduğu hizmetlerle ve burada kurmuş olduğu diyalogla, duruşuyla, tüm Türkiye'de ve dünyanın diğer güçlerine karşı kendini hep ön planda tutmuş, Allah'tan başka kimseden korkmayan Sayın Bakanımız Silivri'mize hoş geldiniz. Silivri her zaman olduğu gibi Bakanımın hasretiyle yanıyordu. Allah'a hamd olsun ki bize bugünleri gösterdi. Sizleri ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Rabbim ülkemize karşı kötü düşünceleri olan varsa bunların korku rüyası olmanız için size sağlık ve dayanma gücü versin. Rabbim Silivri'ye gelişlerinizde sizi daha da kalabalık topluluklarla karşılamayı bizlere nasip etsin.” dedi.

SOYLU: BU SEÇİM SADECE CUMHURBAŞKANIMIZI VE MİLLETVEKİLLERİMİZİ SEÇECEĞİMİZ BİR SEÇİM DEĞİL
Katılımcılara 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün Silivri'yi çok canlı gördüm. 24 Haziran'a hazır mısınız? 24 Haziran'da okyanus ötesine kadar güçlü bir ses vermeye hazır mısınız? Kıymetli hemşerilerim, tarihi bir seçime gidiyoruz. Her seçimde öyle derler ama bu memleketin her seçimi kritiktir. Her seçimde bir düğümü çözeriz. Elimizde bir güç var, 50 gramlık oy pusulası. Bize haddini bildirmeye çalışanlara karşı oyumuzla, demokrasiyle, en temel hakkımızla cevap veririz. Bir seçime doğru gidiyoruz. Ama bu seçim sadece Cumhurbaşkanımızı ve milletvekillerimizi seçeceğimiz bir seçim değil. Bu seçim şu insanların geçmiş yıllarda çektiklerinin gelecek nesillerimizin bir daha çekmemesi için… Bu seçim geleceğimizin köprüsünü kurma seçimi… Bu seçim sadece bugünün seçimi değildir aynı zamanda bütün dünyada bizden aman bekleyen, belki şu anda derdi olmayan ama ‘yarın bir haksızlığa uğrarsam şu Türkiye'den bana güçlü bir ses gelir mi' diye bekleşenlerin seçimidir. Bu seçim sadece bizim seçimimiz değildir. Bu seçim ülkenin büyük mücadelesini yapan, şehadet uğruna bu ülkenin namusunu, bayrağını, ezanını müdafaa etmeye çalışanların seçimidir. Bu seçim idam edilen Menderes'in de seçimidir. Bu seçim rahmetli Özal'ın da seçimidir. Bu seçim Bosna'nın, Gazze'nin, Filistin'in, Kudüs'ün, Kabil'in seçimidir. Bu seçim adaletin ve hakkaniyetin seçimidir.

“ALLAH'TA ŞAHİTTİR BİZ BU ÜLKEYİ VE MİLLETİ HAİNLERE TESLİM ETMEDİK”
Bu millet çok çile çekti. Çok badirelerle karşı karşıya geldi. Bir taraftan Başbakanı asıldı. Her 10 yılda bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Bir taraftan ekonomik, diğer taraftan siyasi krizler yaşandı. Her 100 liranın 86 lirası vergi gelirlerinden faize gidiyor ve benim ülkem sömürülüyordu. 14 lira ile ne yapacaksınız Allah'ınızı severseniz? Yol mu? Hastane mi? Okul mu? Üniversite mi? Öğretmen mi alacaksınız? Doktor mu alacaksınız? Topraklarınızı mı sulayacaksınız? Benim ülkem çok sıkıntılardan geçti. Sabahları %80 fakirleşerek kalktık. IMF burnumuza halka takmıştı. 500 milyar dolar para için IMF'nin kapısına emekli maaşlarını ödeyebilmek için gittik. Bizi ellerinin tersiyle ittiler. Bize hep, “Siz adam olmazsınız” dediler. Ey Silivrililer, biz Marmaray'ı niçin yaptık? Parası olsun olmasın helikopter ambulanslarla vatandaşlarımızı niçin taşıyoruz? Ambulans uçaklarla dünya görsün kendi insanımıza nasıl hizmet ediyoruz diye nasıl bu anlayışı ortaya koyuyoruz? Yıllardan beri sizden adam olmaz diyenlere karşı biz Marmaray'ı yaptık, Avrasya Tüneli'ni yaptık, şehir hastanelerini yaptık, 26 havalimanını 56'ya çıkardık, Amerika bize, “Siz Afrin'e giremezsiniz” demesine rağmen Recep Tayyip Erdoğan kimseyi dinlemedi, PYD'yi oradan sildi süpürdü. Biz kendi insan savar aracımızı, tankımızı, helikopterimizi niye yaptık? Bir şeyi haykırıyoruz dünyaya; biz başarabiliriz! Bize her türlü iftirayı atsınlar. 81 ilde üniversiteleri yapmadılar desinler. Bugün her 100 çocuktan 70'i anaokuluna gitmiyor desinler. Bugün her 100 liranın 75 lirası Allah'ıma şükürler olsun yatırıma gidiyor. Bize siz engellileri sahipsiz bıraktınız desinler. Savunma sanayinde yerlilik oranını %65'e kadar çıkarmadığımızı söylesinler. Yollar, köprüler, barajlar yapmadınız desinler. Bize ne iftira atarlarsa atsınlar ama tek bir şeye müsaade etmeyiz; her türlü entrikayı yaptılar ama Silivrililer Allah'ta şahittir biz bu ülkeyi ve milleti hainlere teslim etmedik. Terörler mücadele ediyoruz yarım bırakalım mı? PKK'yı dağlarda sıçan gibi kaçırtıyoruz yarım bırakalım mı?

“CHP'LİLER KENDİNİZE GELİN!”
Cumhuriyet Halk Partisi, çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Sosyal medyada HDP'ye destek istiyor. Yazıklar olsun. İstanbul'da bir yüzde 1.5'luk tuzu kuru bir kesim var. HDP'ye oy verecekler. O bölgede o esnafın, iş insanının, anne babanın, çocukların çektiklerini biliyor musunuz? PKK'nın orada nasıl baskı yaptığını biliyor musun? Evlatlarımızın orada yaptığı terörle mücadeleyi biliyor musun? Bu çok kirli bir oyundur. CHP'liler Allah'ınızı severseniz kendinize gelin! HDP'ye taşıdığını oyların hesabı bu dünyada da öteki dünyada da sizden sorulacak.
Büyük fotoğrafla karşılaştırmamak için hep dar çerçevede baktırdılar. Türkiye çok çekti. Ne dediler? Türk-Kürt, Sağcı-Solcu, Başı açık-Başı örtülü, Alevi-Sünni diye ayırdılar.

“BÜYÜK PROJELER YAPIYORUZ YARIM BIRAKALIM MI?”
Allah izin verirse biz Türkiye'yi büyütmeye çalışırken, onlar kendi aralarında mücadele edecek. Biz yine terörle mücadele edeceğiz. Ülkemizi zenginleştireceğiz. Büyük projeler yapıyoruz yarım bırakalım mı? Kendi arabamızı yapıyoruz yarım bırakalım mı? Kendi uçağımızı yapıyoruz yarım bırakalım mı? Çatlasınlar patlasınlar. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz yarım bırakalım mı? Çanakkale 18 Mart köprüsü yapıyoruz yarım bırakalım mı? Marmaray'ı yaptı, bir de Avrasya'yı yaptı. Şimdi tutmuş üç katlı bir tüp geçidi daha yapacak. Fesatlıklarından çıldıracaklar. 2021 yılına kadar 28 şehir hastanesi yapacağız, yarım bırakalım mı?

“TÜRKİYE BÜYÜYOR”
Türkiye'nin turizmine de değinen Soylu, bu yıl 40 milyon turist beklediklerini dile getirdi ve şu sözlerle devam etti: “Allah'ımıza şükürler olsun, Türkiye adım adım büyüyor. Birileri engellemeye çalışsa da, kumpaslar kursa da Türkiye istikrardan vazgeçmiyor. Hele pazartesi yeni sistem gelinceee… Heyecanlanıyorum. Faizlerden kurtulacağız, çocuklarımız iş aş görecek. Bambaşka bir tabloyla karşılaşacağız.”

“TÜRKİYE İSTİKRARDAN VAZGEÇMİYOR”
Muhalefete yüklenerek açıklamalarını sürdüren Soylu, “Kılıçdaroğlu ne söyledi? “Türkiye'ye kimse gelmesin, Türkiye'ye kimse güvenmesin!” Bütün dünya ve yatırımcılara söyledi bunu. 2016'da 26 milyon, 2017 30 milyon turist geldi Türkiye'ye… İnşallah Kılıçdaroğlu'nun asine 2018'de 40 milyon turist gelecek Türkiye'ye ve turizm rekoru kıracağız. Türkiye büyüyor… Karadeniz'de, Diyarbakır'da, Van'da, Mardin'de, Batman'da Ege'de oteller dolu… Türkiye adım adım büyümektedir. Birileri engellemeye çalışsa da, kumpas kurmaya çalışsa da bilesiniz ki Türkiye istikrardan vazgeçmiyor. Hele Pazartesi yeni sistem gelince; heyecanlanıyorum biliyor musunuz?
Darbelerden kurtulacağız, faizlerden kurtulacağız, bugün git yarın gel oligarşi bürokrasiden kurtulacağız… Türkiye yatırım cenneti olacak. Çocuklarımıza iş, aş göreceksiniz Türkiye bambaşka bir tablo ile karşı karşıya kalacak” şeklinde konuştu.

“HDP DİYE SİYASİ BİR PARTİ YOK, PKK'NIN SİYASİ KOLU VARDIR”
“Memleketimin doğusu ve güneydoğusunda huzur var. Yarım bırakalım mı? İkindiden sonra orada dışarı çıkamayan kardeşlerimiz artık geceleri rahat rahat sokaklarda çocuklarıyla dolaşabiliyor. Esnaftan haraç alan yok. Çocuklarını dağ götürmekle tehdit eden yok. Teröristlerden korkusundan çocukları büyümesin isteyen anne balalar şimdi büyüsün istiyorlar onların mühendis, doktor, öğretmen olduğunu görmek için” diyen Soylu, Silivrililere hitabetini şu ifadelerle sürdürdü: “Hatırlarsınız bir musluktan kan akıtmıştı bunlar 2014 Mart seçimlerinde… Hani bunların belediyelerini görevden aldık ya, hani terörün şubesi olan belediyelerini… Terörle iç içe olan adamları vardı, milletvekilleri onları da kodese tıktık biliyorsunuz. Onların bir milletvekili vardı “Sırtımı PYD, YPG'ye dayadık” diyordu… Biz ona şimdi dört duvar verdik istediğine dayasın sırtını…
Dünyada şımartılmayacak tek bir unsur vardır bunlar da terör örgütleridir. 7 Haziran'da 80'in üzerinde milletvekili çıkartınca neler yaptıklarını gördünüz değil mi? Yaktılar, perişan ettiler ortalığı… Demirtaş, cezaevine girmeden kısa bir söre önce “Ben PKK'yi terör örgütü olarak görmüyorum. Ancak sivilleri öldürürse onu konuşabiliriz” diyor. 53 kişinin kanı ellerinde… Belediyeleri silah taşıdı, dağ para, erzak yolladılar. Muharrem İnce de hangi hakla hizmetse gidiyor Edirne'ye bu adamı ziyaret ediyor. Ondan sonra da “Dışarı çıkması lazım” diyor. HDP diye siyasi bir parti yoktur. PKK'nın siyasi kolu vardır. 18 yaşında bir terörist o partinin milletvekillerini parmağında oynatır, onların kendi adına söyleyebilecekleri bir sözü yoktur. Bu kadar açık ve net.”

MİLLET İTTİFAKI'NA ÇATTI
“Biz terörle mücadeleyi ne için yaptık?” sorusunu soran Soylu, “O kadar şehit neden verdik, askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz niçin gazi oldu? 28 Şubat sürecinde yüzüne tükürdükleri Temel Karamollaoğlu ortaya çıksın diye mi? Ben Akşener'i herkesten iyi tanırım, aynı partide siyaset yaptık. Bizim partiden niçin gittiğini de iyi biliyoruz. Tansu Hanım'a hangi kalleşlikleri yaptığını biliyoruz. Açık açık söylüyorum burada… Hadi çıksın desin ki “Yapmadım”… Allah Devlet Bahçeli'den razı olsun ne olduğunu anladı partisinden gönderdi. Ona mı kalmış; milliyetçilik pozlarında Demirtaş hapisten çıksın diye kampanya yürütüyor… Niçin? Avrupa'ya, ABD'ye yalakalık yapsın, şirin görünsün diye! Onlara şirin görünmekle bir şey olmaz sen milletin gönlünü al milletin. Milletle, vatandaşla beraber ol.
Terör üzerinden bu ülkede oyun kurmayın!
Afrin'i teröristlerden temizleyen askerlerimizi bir kahraman olan Metin Temel Paşa'nın emrine verdik. İnce ne yapacakmış? Onun apoletlerini sökecekmiş! Sen ömründe tahtadan çivi söktün mü ya?! Ama derdi o değil! ‘Siz nasıl Amerika'dan izin almadan oraya girersiniz' diyor! Asıl derdi bu. Orada kaldı mı? Hayır. “Kandile girme zamanı değil, orada kimse kalmadı” dedi… Kandil'in muhafızlığını yapıyor! Kim yapıyor? Muharrem İnce yapıyor.

“CHP'Yİ PKK'YA PAYANDA YAPMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORLAR”
CHP'yi PKK'ya payanda yapmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu basiretsizliktir. Bu tehlikeli ve kirli bir oyundur. CHP'lilere çağrı yapılıyor sosyal medyadan. Her aileden bir oy da HDP'ye atılsınmış! CHP'liler Allah'ınızı seviyorsanız kendi partinize oy verin. Kim size bugüne kadar kendi partinize oy veriyorsunuz diye karşı çıktı? HDP'ye taşıdığınız oyların bu dünyada da öteki dünyada da sizden hesabı sorulacağını bilin.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZDE FRAGMAN SEYRETTİNİZ ASIL FİLİMİ 24 HAZİRAN'DAN SONRA”
Hep kendi içimizde kavga edelim istediler. Seçimlerden sonra onlar kendi içinde kavgaya tutuşacak biz yine ülkemizi zenginleştirmeye, terörle mücadeleye devam edeceğiz. Siz şimdiye kadar terörle mücadelemizde fragman seyrettiniz asıl filimi 24 Haziran'dan sonra izleyeceksiniz.
Tayyip Erdoğan bu ülkenin tüm sıkıntılarını çözdü, önündeki engelleri kaldırdı. Erdoğan büyük devrimcidir. Ülkemizin kötülüğünü isteyenlerin ellerinden bizi karıştırma fırsatı, imkanını aldı…” diyerek sözlerini tamamladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP