Engin Akın

Silivrisporu Bekleyen Tehlike!


Şuan her şey tozpembe görünüyor. Belki de bu tozpembelikten gelecekte olası beklenilesi kaos ve karanlık görünmüyor olabilir.
Her daim haklı çıktım bu zamana kadar yazdıklarımdan dolayı. Geçmişte yaşananlar var. Şuan mevcut olanların geçmişteki gelişlerini ve gidişlerine bir bakın hele. Geçen sezon yaşananlar en yakın örnektir. Belediyede spordan zerre kadar anlamayanlar tarafından gönderilen ve altyapıya metne ettirilmeye çalışmalar futbolun F’sini bilmeyen hocalar da gördük. Şimdi ise elimizde geleceğimiz olan altyapımız yok diyebiliriz. Herkes kendi işini yapacak. Spor camiamdan ellerini çeksinler.

Anlaşılacağı üzere belediye ilçemdeki spor kulüplerine hoca tayin etmekten kendi işini yapamaz olduğunu bir kez daha tekrarlıyor. Tekrarlamakta sakınca duymuyorum herkes kendi işini yapsın kulüp yöneticileri de kendi işlerini yapıp takımlarını yönetsinler. Ben de kendi işimi yapayım. Gördüğüm düzensizliklerin ve eksikliklerin eleştirisini yapayım.

Silivrispor, Turan başkanın ilk kurduğu takım gibi bir takım kurdu. O zamanlar takım nasıl yenilgi dahi almadan şampiyonaya gittiyse bana göre bu yıl bu takım yenilgi almadan grubundan çıkıp bir üst lige girecektir. Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde yine benim düşüncelerime göre kurulan bu takımı yenebilecek bir takım yok. Burada bekleyen birden çok gizli tehlike var.
Şuan dikkat ettiniz mi bilmem ama takım içinde birileri kendilerince ağırlığını koyma çabasında. Bu çok büyük bir tehlikedir. Bu takımın yönetimi var hocası var. Bu iki sistemin ağırlıklarını koyması lazım. Kamptan döndükten sonra iş işten geçmesin de. Altyapı konusunda da bir an evvel gerekli atılımların yapılması lazım.

Altyapı her takım için olmazsa olmazdır. Gelecek için A takımdan bile önemli olan altyapının iyi koordine edilip hayata geçirilmesi gerekir ki asli görev bana göre budur. Altyapısı güçlü büyük kulüplere baktığımızda bu iş için göreve getirdikleri hocaların başına işi koordine etmesi için birini atıyorlar. Bu atanan isim tüm altyapıdan sorumlu tutulup faturanın çıkarıldığı isim olmaktadır. Bugün sadece Silivrispor’un değil tüm kulüplerimizin altyapılarda koordinatörlük görevlilerini aktif hale getirmeleri gerekir. Branşlara göre ayrım yapıp çalışmalarını rapor halinde yönetime sunabilecek altyapısı olan bir isim olması da şarttır. Sadece futbol değil sporun birçok branşında tecrübesi olan derin bilgi birikimi olan isimler aranmalıdır. İşin özü geleceğimizi garanti altına almak zorundayız.

YORUM YAP