Engin Akın

Silivrispor’da son durum

Silivri'de yaşayıp da ilçesinin takımını tutmayan olmaz sanırım. Öyle ya yaşadığın ilçe senindir ve geleceğini şekillendirir.

Yaşanan pandemi süreci tüm yurdu olumsuz etkilediği gibi Silivri'yi aynı olumsuzlukla etkiledi. Maddi imkansızlıklar ve artar borç yükü gelecek kaygısını arttırmaktadır. Silivri ve Silivrispor ile ilgili yıllardır çalıştım. İyi yerlere gelmesi için sonsuz destekledim ve desteklemeye de devam ediyorum.

Geçtiğimiz sezon iyi bir orta saha oyuncusuna sahip olsa takım Play-Off oynardı. İyi başlamayan bir lig serüveni ardından gelen seri puan alımları ile bana göre hak etmediğimiz yerde ligi tamamladık. Çok daha iyi yerlerde olabilirdik ama bu bütçelerle buralarda olmak bile iyidir.

Aslında bu bütçeler derken ödenen borçlar ve arkada bekleyen borçlar ve yine birbirini kovalayan borçlarla yeni sezon çok daha sıkıntılı geçecektir.

Her yeni sezon yeni sıkıntılarıyla birbirini kovalar. 19 gün sonra lig maçı oynanacak ama şimdiden elde avuçta hedeflenene göre bir takım kurgusu oluşturulamadı. En ciddi hazırlık maçı Nijerya karması ile oynanan hazırlık maçıydı ki bu bile ölçü olamaz.

Nijerya karması karşısında ikinci yarı oyuna giren orta saha mükemmeldi. Ömer, Sercan ve Gökhan üçlüsü rakiplere fazlasıyla sıkıntı yaşatacak gibi. Defans berbata yakındı, kanatlar kırıktı. Hele ilk yarı takım kaptanı Oğuz'un sakatlanarak hastaneye kaldırılmasıyla kalbura döndü bile diyebilirim. Sakatlana kadar sağ kanat hiç hata yapmadan oynamıştı. (Oğuz'un durumu iyi)

Defansta Bülent'in yokluğu, kanatta bir Elmalı kalitesinde oyuncunun eksikliği gözlerden kaçmadı. Hücum hattında ise fazlasıyla deneme yapıldı. Mevcutlarla yola devam etmek sıkıntılara çağrı atmak gibi olur.

Kaleciler konusunda fazla laf üretmenin anlamı yok. Mert üst liglere sezon sonu transfer yapar, Emre Gamsız bir sonraki sezon as kaleci olur. Ben kendi adıma kalecilere kefil olurum. Bir de Çatalca maçında ilk golü atan genç bir oyuncu vardı adını hala öğrenemedim, ayakları iyi ve hızlı bir genç iş yapar nitelikte. Forvette ne kadar iş yapar bilemem ama kanatta kendini gösterirse geleceği parlak.

Eldekilerle lig ne kadar gider bilemem. Bu kadro ile takviyesiz lige girsek sıkıntı yaşar mıyız sorusuna kesin yaşarız diyebilirim.

Mevcut yönetime yakınlığım bilinmektedir. Desteklediğim de doğrudur ama görüştükleri isimleri tek tek biliyorum, iyi isimler sadece bütçe konusunda pazarlıklar devam etmekte. Dediğim gibi 19 gün sonra ligin ilk maçı oynanacak ve işi hızlı tutmakta fayda var. Geç kalmadan alınacak olan oyuncuların hazır hale getirilmesi gerekmektedir.

Sertan Güriz işi zor her hocanın olduğu gibi. Bu sezonu da tamamlayacaktır sıkıntılarla ama ömründen alacak gibi sanki. Her kulüpte büyük sıkıntılar var. Maddi ve manevi desteğe ihtiyaç hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Uzun zaman oldu yazmayalı özlemişim. Yazmaya devam. Son olarak şimdiki kadro yapısı yetersiz ve bu yetersizliği başkan da, hoca da taraftar da biliyor. Yeni stat, yeni heyecan, sabrın sonu selamet olacaktır.

YORUM YAP