Silivrili muhtarlar, Bahçeli ile buluştu

Silivrili muhtarlar, Bahçeli ile buluştu

18.06.2019 10:28:16

Silivrili muhtarlar, İstanbullu meslektaşları ile birlikte Cumartesi sabahı MHP İstanbul İl Başkanlığının programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kahvaltıda bir araya geldiler. Muhtarlara seslenen Bahçeli, “23 Haziran'da İstanbul kazanacaktır. 23 Haziran'da 16 milyon İstanbullu huzura kavuşacaktır. 23 Haziran'da milli bekamız güçlenecektir. 23 Haziran'da milli birlik ve dayanışma ruhumuz yükselecektir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanımız Devlet Bahçeli‘nin teşrifleriyle MHP İl Başkanlığının düzenlediği “Muhtarlar İle Kahvaltı” programına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz ve mahalle muhtarlarımız katıldılar.

BAHÇELİ: İSTANBUL BİR DÜNYA MARKASI
Toplantıda muhtarlara seslenen Bahçeli, şunları söyledi: “İstanbul Türkiye'nin ruh kökü, Türk milletin kalp atışıdır. Nesilden nesile taşı toprağı altın olarak tanımı ve tasviri yapılan İstanbul aynı zamanda milli birlik ve kardeşliğimizin yadigarı, bereket diyarıdır. Bu aziz kentimiz nice kültür ve medeniyetlerin beşiği olmuştur. Türk-İslam kültürünün muhteşem ve muteber eserleri İstanbul'un her köşesinde hayranlık uyandırmaktadır. Hakkında şiirlerin yazıldığı, türkülerin söylendiği, destanların okunduğu, romanların kaleme alındığı İstanbul sıradan bir şehirden daha fazla anlam ve değer ihtiva etmektedir. İstanbul anlaşılmadan maziyle ati arasında kurulan tarih köprüsü fark edilemez. İstanbul'u düzgün şekilde idrak etmeden, dürüstçe ifade etmeden, dünümüzü tanımak, önümüzdeki düğümleri çözmek mümkün değildir. Bir kentin ruhu, sorumlulukları, hedefleri layıkıyla özümsenmeden, hakkıyla benimsenmeden sadece o kentte yaşıyor olmak hayatı kenardan, hadiseleri dışarıdan izliyor olmaktan elbet farksızdır. İstanbul şuurumuzun kristalize olmuş, kader çizgimizle örtüşmüş halidir. İstanbul hem bir Türk ve İslam kenti, hem de bir dünya markasıdır.

“ŞU ANDA DÜNYANIN GİZLİ GÜNDEMİ İSTANBUL SEÇİMİ”
Yolların kesiştiği, kıtaların buluştuğu, umutların birleştiği, tarihin coğrafyayı dürte dürte uyandırdığı, medeniyet ve kültür müktesebatının gerçekten de müstesna ve muazzez bir istikbalin temelini kazıp harcını kardığı kentin adıdır İstanbul. Bu nedenle tüm gözler buradadır. Tüm dikkatler buraya çevrilmiştir. İstanbul denildi mi bizim aklımıza ihtişam, muhasım odakların aklına da intikam, bozgun ve çöküş gelir. İstanbul denildi mi milli hafızalarda muzaffer anılar canlanır, buna karşılık haçlı emellerinin uykuları kaçar, zalim ve habis çevrelerin hayalleri kararır. Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul'daki seçimin akıbetinin ne olacağı, neticesinin nasıl şekilleneceğidir.

“İLÇELERDE YEŞEREN İRADENİN BÜYÜKŞEHİRE YANSIMAMASI PEK ÇOK SORUNA DAVETİYE ÇIKARACAKTIR”
Türkiye'nin köklü bir demokrasi tecrübesi vardır. Ancak İstanbul'u hedefine alan musibet senaryolarını ibretle, esefle, endişeyle karşıladığınızı değerlendiriyorum. Bu kapsamda mühim bir konuyu sizlerle özellikle paylaşmak istiyorum. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden birkaç gün sonra, yeni bir sistem önermiştim. Demiştim ki, 30 büyükşehir belediye başkanı seçilsin, seçilenler de alt belediyeleri doğrudan belirlesin, direkt tayin etsin. Kendi içinde son derece tutarlı olan bu teklifimle birlikte, büyükşehir belediye başkanı ve teşkil edilen belediye meclis tablosu arasında bariz bir tutarlılık, denge ve uyum sağlanmış olacaktır. İstanbul'da 25 ilçede Cumhur İttifakı seçimi kazanmış, aday gösterilen değerli arkadaşlarımız belediye başkanı seçilmiştir. 39 ilçenin 25'inde başarılı olan Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Seçiminde haksız ve hukuksuz şekilde de olsa önünün kesilmesi tartışmasız demokrasi açığıdır. İlçelerde yeşeren iradenin büyükşehire aynen yansımaması pek çok soruna davetiye çıkaracaktır. Bunlardan birisi büyükşehir belediye başkanıyla belediye meclis tablosu arasındaki anormal farklılık ve uyumsuzluktur. Yani, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilmiş olsaydı bile, İstanbul'da nasıl çalışacak, İstanbullu kardeşlerimize sükûnet, verimli ve etkin biçimde nasıl hizmet edecekti? İstanbullular belediye meclisindeki tartışmalarla, hatta kavga ve gerilimlerle meşgul edilmeyecek miydi? Çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olduğu bir belediye meclis yapısında kararlar nasıl alınacak, nasıl çıkacaktı?

“MUHTARLIKLARIN KALDIRILMASI HUSUSUNDA KESİNLİKLE BİR GÖRÜŞÜMÜZ YOKTUR”
Bizim bu değerlendirmelerimizi maalesef istismar edenler oldu. Bilhassa muhtarlıkların kaldırılmasını istediğimizi iddia eden yalancılar süreç içinde boy gösterdi. Altını kalın olarak çizmek isterim ki, muhtarlıkların kaldırılması hususunda kesinlikle bir görüşümüz yoktur, olmamıştır, buna da asla gerek olmayacaktır. Muhtarlıklarımız varsa demokrasimiz diridir. Muhtar demek mahalledeki devlet, mahalledeki dirayet, mahallindeki cesaret demektir. Milliyetçi Hareket Partisi muhtarlıkların kaldırılmasını değil, sorunlarının çözümünü, muhtarlarımızın taleplerinin karşılanmasını ve daha da güçlenmesini isteyen karardadır, samimi düşüncededir. Muhtarlıkların kaldırılmasını istediğimizi utanmadan, sıkılmadan, en küçük pişmanlık duymadan diline dolayanlar bir defa müfteri, kesinlikle de kötü niyetlidir. Muhtarlarımız demokrasimizin itibarıdır. Şunu biliniz ki, muhtarlarımızın her meselesi bizim de meselemizdir. Muhtarsız idare sistemi, muhtarsız sosyal ve toplumsal yapı akla da, mantığa da, yönetim sistemimizin doğasına da tamamen aykırıdır. Muhtarlarımızın yanındayız, muhtarlıkların yaşamasını istiyoruz, sizlerin her zaman tercümanı olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

“FİTNE-FESAT ÇIKARAN AHLAKSIZLARA EL ELE DİRENECEĞİZ, TUZAKLARI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ”
Aramızı açmak için fitne-fesat çıkaran ahlaksızlara el ele direneceğiz, güç birliği yapıp tuzakları başlarına geçireceğiz. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını hasretle ve muhabbetle kucaklıyorum. İstanbul'da ve ülkemin diğer illerinde yaşayan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. MHP'yi Kürt kökenli kardeşlerimizle sorunlu göstermek alçaklıktır, sapıklıktır, cinayettir. Biz, milletimizin her ferdini bir ve eşit gören, gösteren ve buna da sonuna kadar devam edecek olan engin bir fıtrat ve fazilete sahibiz. Ben demiyoruz, herkesi biz görüyoruz. Nefsani hareket etmiyoruz. Hiç kimseyi dışlamıyoruz. Hiç kimseyi hor görmüyoruz. Millet birdir, devlet birdir, bayrak birdir, vatan birdir, devlet birdir, Türkçemiz hepimizin ağzındaki ana sütüdür.

“ORTAK GAYEMİZ İSTANBUL'UN EHLİNE EMANETİNİ SAĞLAMAKTIR”
İşte bu birlik ve beraberlikle İstanbul'da tarihi bir seçimi yapacağız. 23 Haziran'da umudun, huzurun, cumhurun, ahlakın, kardeşliğin yanında duracağız, helalin tarafında bulunacağız. Ortak gayemiz İstanbul'un ehline emanetini sağlamaktır. Mücadelemiz buna yöneliktir. İstanbul ehline emanet edilmezse bin yıllık kardeşliğimiz zarar görecektir. İstanbul ehline emanet edilmezse kaynaşma potamız küflenecek, medeniyet cevherimiz karalanacaktır. Türk milleti İstanbul üzerinde oynanmak istenen oyunların kuşkusuz farkındadır. İstanbullu kardeşlerimin kurulan ve kurgulanan kirli tezgâhları bozacağından şüphem yoktur. Milletimizden aldığımız işaretler 23 Haziran'da emanetin ehline yani Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım Bey'e verileceğini göstermektedir. Şimdi sırada 23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimde hakkı haklısına teslim etmek vardır. Milliyetçi Hareket Partisi, İstanbullu her vatandaşımızın iradesinin sandıklara doğru bir şekilde yansıması gereği neyse yapacak, 23 Haziran günü sandıklara sahip çıkmak için elinden gelen çabayı gösterecektir.
23 Haziran'da İstanbul kazanacaktır. 23 Haziran'da 16 milyon İstanbullu huzura kavuşacaktır. 23 Haziran'da milli bekamız güçlenecektir. 23 Haziran'da milli birlik ve dayanışma ruhumuz yükselecektir. FETÖ kaybedecektir. PKK yerin dibine geçecektir. CHP, İP ve HDP'nin çırpınışları sonuç vermeyecektir. Boyası akan, hırçınlığı, şiddet dili, gerçek yüzü ortaya çıkan, basit ve vasat bir siyasi profil çizen şahıs bir hafta sonra siyaseten hezimete uğrayacaktır.

“YILDIRIM, İSTANBUL'A HİZMET EDECEKTİR”
Binali Yıldırım 23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önümüzdeki beş yılda İstanbul'a Allah'ın izniyle, İstanbullu kardeşlerimizin emsalsiz desteğiyle hizmet edecektir.” Haber Merkezi

YORUM YAP