“Silivri’yi, Kültür ve Gençlik merkezlerine kavuşturacağız”

“Silivri’yi, Kültür ve Gençlik merkezlerine kavuşturacağız”

26.05.2023 10:18:45

Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi'nin birkaç dönemdir gündeminde olan Kültür Merkezi Projesini, Gençlik Merkezi ilavesi ile hayata geçirmek üzere başlayan çalışmaları yıkından izleyerek, “Kısa bir süre sonra Silivri'nin kültür ve sanatına hizmet edecek bir Kültür Merkezi'ni ve kütüphanesiyle, etüt odalarıyla ve atölyeleriyle gençlerimize hizmet edecek Gençlik Merkezi'ne kavuşacağız. Seçimden sonra temelini beraber atacağız” açıklamasını yaptı.

Başlayan çalışmaları denetleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Allaha çok şükür ki Kültür Merkezi'nin kısa bir süre sonra temelini atmak bana nasip olacak. Biz bununla da yetinmedik, Kültür Merkezi'nin yanına Silivri'nin gençleri için bir Gençlik Merkezi inşa edeceğiz” diyerek temel atma hazırlıkları hakkında bilgi verdi.
Silivri'nin uzun süredir hayalini kurduğu Kültür Merkezi projesi, Gençlik Merkezi ilavesi ile hayata geçiyor. Konuyla ilgili kamuoyunu yayınladığı video ile bilgilendiren Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'mizde benden önce tüm belediye başkanlarımızın, adaylarımızın, bu göreve talip olan herkesin seçim kitapçığına koyduğu bir Kültür Merkezi projesi vardı. Allah'a çok şükür ki Kültür Merkezi'nin kısa bir süre sonra temelini atmak bana nasip olacak. Biz bununla da yetinmedik, Kültür Merkezi'nin yanına Silivri'nin gençleri için bir Gençlik Merkezi inşa edeceğiz.
Kısa bir süre sonra Silivri'nin kültür ve sanatına hizmet edecek bir Kültür Merkezi'ni ve kütüphanesiyle, etüt odalarıyla ve atölyeleriyle gençlerimize hizmet edecek Gençlik Merkezi'ne kavuşacağız.
Silivri'mize hayırlı olmasını diliyorum. Gençler ve sanatseverlere bu müjdeyi vermek istiyorum. Seçimden hemen sonra temelini beraber atacağız.”
Silivri Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi'nde deprem hasarlı olduğu için yıkımı gerçekleştirilen ek hizmet binasının bulunduğu alan üzerine inşa ediliyor. 13.250 m2 kullanım alanı ve zemin+4 kat olarak hayata geçiyor.
BİRÇOK HİZMET ALANININ BULUNACAĞI, GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNA İNŞAATINA BAŞLANDI
İçerisinde Robotik Kodlama Atölyesi, Satranç Odası, Dijital Fotoğrafçılık Atölyesi, 3D Ürün, Çok Amaçlı Salon, Müzik-Ahşap-Resim Atölyesi, Sergi Salonu, Kafeterya, 400 Kişilik Konferans ve Nikâh Salonu, Marangozluk Atölyesi, Resim Atölyeleri, Müzik Atölyesi, Toplantı Odası, Derslikler, Kütüphane, İdari Hizmet Ofisleri, Çok Amaçlı Salonlar, Sergi Salonları, Otopark ve birçok hizmet alanının bulunacağı, Gençlik ve Kültür Merkezi bina inşaatına başlandı.
FORE KAZIK VE JET GROUT KOLON İMALATI YAPILACAK
Proje kapsamında zemin güçlendirme amacıyla fore kazık ve jet grout kolon imalatı yapılacak. Başkan Volkan Yılmaz, “Çalışmaların en hızlı ve kısa sürede tamamlanması için gereken hassasiyet gösterilecektir. Zemin çalışmaları esnasında meydanda gelebilecek yüksek ses ve sarsıntılar nedeniyle tüm hemşehrilerimizin sabır ve anlayışına sığınıyor, projemizin Silivri'mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP