“Üreticilere tarlalarını sık sık kontrol etmelerini öneriyoruz”

“Üreticilere tarlalarını sık sık kontrol etmelerini öneriyoruz”

26.05.2023 10:20:41

Silivri Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Gencoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile üreticileri sağlıklı bir hasat için önlemler hususunda uyarırken, fiyat açıklaması beklentisine dikkat çekti.

Silivri Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Gencoğlu, iklim şartlarına dikkat çekerek üreticilere tarlalarını sık sık kontrol etmelerini önerdi. Ayrıca “Arpa ve buğday harmanı başladı ama henüz müdahale alım fiyatları açıklanmadı” diyerek, “Umarım en kısa sürede tüm üreticileri memnun edece fiyatlar açıklanır” ifadelerini kullandı.
“ÜRETİCİLERE TARLALARINI SIK SIK KONTROL ETMELERİNİ ÖNERİYORUZ”
Gencoğlu'nun yaptığı açıklamanın tamamı şöyle: “Değerli üreticiler, bildiğiniz üzere bölgemizde Mart ayı sonuna kadar ciddi bir kuralık ile karşı karşıya kaldık ama Nisan ve Mayıs aylarında da Allah'a şükürler olsun yeterli yağışlar ile ürünlerimiz istediği suya kavuştu. Yağışların bol olduğu süre içerisinde de üreticilerimiz çok fazla gübre kullanımından ve çok fazla nemli ortam olmasından dolayı yatmalar ve yaprak hastalıkları meydana geldi. Üreticilerimiz, buğday ve arpa verimini ciddi oranda zarara uğratan hastalıklar ile bu süreçte mücadele ediyorlar. Ziraat Odası olarak, üreticilere tarlalarını sık sık kontrol etmelerini öneriyoruz. Normal şartlarda 30-35 gün koruma süresi olan ilaçların böyle ekstrem dönemlerde koruma süreleri 15-20 güne kadar düşüyor, bölgemizde de 3.ye pas ilacı atan üreticiler olduğu görüyoruz.
“UMARIM EN KISA SÜREDE ÜRETİCİLERİ MEMNUN EDECEK FİYATLAR AÇIKLANIR”
Ayrıca ülkemizin bazı bölgelerinde arpa ve buğday harmanı başladı ama henüz müdahale alım fiyatları açıklanmadı. Tahıl Koridoru anlaşmasının sürekli uzaması sebebiyle şu anki hububat fiyatları Temmuz 2022'nin altında oysaki çiftçiler geçen üretim yılına göre çok daha yüksek girdi fiyatları ile bu yılki ürünlerini yetiştirmeye çalışıyorlar. Umarım en kısa sürede tüm üreticileri memnun edece fiyatlar açıklanır.”

Sevginar Sali

YORUM YAP