Silivri’ye Sebze ve Meyve Kurutma Makinesi

Silivri’ye Sebze ve Meyve Kurutma Makinesi

14.08.2021 12:07:01

Silivri'ye Proje bütçesinin tamamı Tarım Ve Orman Bakanlığınca karşılanan Sebze Ve Meyve Kurutma Makinası kazandırıldı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteği ile Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje neticesinde ilçemize Sebze ve Meyve Kurutma Makinesı kazandırıldı.

İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, konu hakkında şu açıklamada bulundu: “Proje bütçesinin tamamı Tarım Ve Orman Bakanlığımızca karşılanan Sebze Ve Meyve Kurutma Makinası Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kontrolünde hizmet verecek.

Sebze ve Meyve Kurutma Makinesinin İl-İlçe Müdürlüğümüzde görevli teknik personellerimiz ve Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özgür eşliğinde kurulum ve montajı gerçekleşti.

Başta bölgenin ürünü olan Selimpaşa Bamyası'nın kurutulmasını amaçlayan proje, Silivri'deki tüm Sebze ve Meyve yetiştiricilerimizin ürünlerini kurutabilecek.

İlçemizde Bamya, Domates, Biber, Kırmızı Biber, Goji Berry, Elma gibi ürünlerin kurutulmasında kullanılacağından bu makinenin faaliyete geçmesi ile sebze ve meyve yetiştiriciliğinin ve katma değer miktarının artması hedeflenmektedir.”

YORUM YAP