“Yiğidi öldür, hakkını yeme…”

“Kısık seslere ses, darda kalanlara nefes olmaya devam edeceğiz…” ifadeleriyle Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi ve bağışçılar iş birliği ile inşa edilen, epeydir de tamamlanmış olan, Gümüşyaka Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. 920 metrekare alan üzerine kurulan merkez iki aile hekimi ile Gümüşyaka Mahallesi sakinlerine hizmet vermeye başladı.

Hayırlı olsun…

Yılmaz, açılışta 2,5 yıllık hizmet döneminde gerçekleştirdiği sağlık hizmetlerini de sıraladı. Haberinden ayrıntılarını takip edebilirsiniz. Başkan Bey sağlık yatırımlarını anlatırken bir an için 10-15 senedir görevdeymiş hissine kapıldım.

Sadece sağlık konusunda uğraş vermediğini hatta nasıl bir uğraş verdiğini hesaba katanların sayısı giderek artıyor. Bu aralar pek kamuoyu araştırması verisi almıyorum ama bilgisi olanlar bana hak verecektir. Keza gönlü ideolojik olarak Başkan Bey ile ne kadar uzağa düşerse düşsün herkes, hizmet tarlasına ektiği çalışma tohumlarının kendisine hasat/seçim zamanı destek olarak döneceği ihtimaline haklılık veriyor.

Yılmaz, enteresan bir şekilde ne seçimlerden önce, ne de bugün her hangi bir  ‘oy kaygısı' yokmuş gibi davranıyor. Seçimlerden önce “Nasıl olsa kazanamayacağını biliyor”a yorduk sandıklar açıldıktan sonra cevabımızı aldık. Şimdi “Ne yaparsa yapsın ikinci dönem kazanamaz”a umut bağlayanları fazla iyimser Yılmaz'ı ‘ne yaptığını bilen' olarak değerlendirmek zorundayız.

Siyasetçilerin yapabileceği en basit ve de esasen fazla tekrarlanan bir yanlış var! Doğrudan sadece oy istemek yerine ‘hak etmeyi' ve destek konusunda ‘ikna yöntemi'ne başvurulsa, çoğunluğun paldır kültür girdiği kapıdan farklı, seçmenin gönlüne erişmek için bambaşka bir yol inşa edebilirler.

Atalarımızın günümüze yadigar gelen kıymetli sözlerinden biri “Yiğidi öldür, hakkını yeme”… Türk Dil Kurumu'na göre anlamı bakalım size de bir şey çağrıştıracak mı? “İnsanlık için hakkını savunmak, elde etmek oldukça önemli bir kavramdır. Aksi takdirde kişinin zarar görmesi bile hakkının yenmesinden daha iyi hissettirmektedir.

Aynı zamanda atasözü olumlu şeylerin yanında bir kişinin olumsuz, başarısız bir durumu da olabileceğini anlatmaktadır. Bu durumda kişinin hemen yaptığı başarılı işler unutulmamalı yani hakkı yenmemelidir.”

FARK

Geçen dönem çokça konuştuğumuz Belediye arkasındaki otopark düzenlemesine de bu arada startı verildi. Belediye binasının arkasında 300 araç kapasiteli katlı otopark ve ek hizmet binası inşaatı başladı.

Yerel yöneticilerin, belediye başkanların, ilçe başkanlarının görev üstlendikleri kesimlerin önüne şartları, ihtiyaç ile beklentilerine göre belli vizyon ve hedefler koymaları çok önemli. Ama daha önemlisi ve bu dönem bizim asıl yaşadığımız şey, ortaya çıkan fark; onların dolu dizgin gerçekleştiriliyor olması.

 

SENİ DÜŞÜNMEK

Seni düşünmek güzel şey,

ümitli şey,

dünyanın en güzel sesinden

en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey...

Fakat artık ümit yetmiyor bana,

ben artık şarkı dinlemek değil,

şarkı söylemek istiyorum...

*Nazım Hikmet

 

 

 

YORUM YAP