Silivri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde DNA’nın adli bilimlerdeki rolü anlatıldı

Silivri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde DNA’nın adli bilimlerdeki rolü anlatıldı

27.03.2026 10:39:45

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminerde, İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İlksen Sarı öğrencilerle bir araya gelerek DNA'nın adli bilimlerdeki kullanım alanlarını anlattı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerde, İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İlksen Sarı öğrencilerle buluştu.
“DNA'nın Adli Bilimlerde Kullanımı ve DNA Kaynakları” başlıklı seminerde, DNA'nın adli bilimlerdeki önemi, olay yeri incelemelerinde nasıl kullanıldığı ve suçların aydınlatılmasındaki kritik rolü öğrencilere örnekler eşliğinde aktarıldı.
Bilimsel farkındalığın artırılması ve öğrencilerin akademik alanlara yönelik ilgisinin desteklenmesi açısından önemli bir katkı sunan seminer, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP