Silivri Ortaokulu öğrenci ve velilerinin dikkatine

Silivri Ortaokulu öğrenci ve velilerinin dikkatine

25.08.2017 15:04:43

Yenilenecek olan Silivri Ortaokulu ve eski Silivri Lisesi binasıyla ilgili Okul Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında binası yıkılıp yeniden yapılacak olan Silivri Ortaokulu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gazi İlkokulu'nun binasında hizmet verecek.
Şu anda TEOG kampının devam ettiği okulda, 5. sınıf kayıtları da alınmakta. Başvurular okulun eski binasında yapılabilmekte.

“47 YILLIK OKUL BİNAMIZ YIKILIP YENİDEN YAPILACAK”
Konuyla ilgili Silivri Ortaokulu Müdürlüğünün açıklaması şu şekilde: “1969 yılında yapımı tamamlanarak eğitim –öğretim hayatına başlayan, ilçemiz tarihinde çok müstesna bir yere sahip olup, sayısız değerlerin yetişmesine beşiklik eden Silivri Ortaokulu-Silivri Lisesi binası 47 yıl boyunca ilçemiz eğitimine hizmet ettikten sonra 2017-2018 eğitim-öğretim yılında “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılacaktır.

YENİ BİNANIN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ
İlçemizin en yoğun nüfusuna sahip bölgesinde Silivri halkına yaraşır yaklaşık 40 derslikli,2 adet görsel sanatlar atölyesine,2 adet müzik atölyesine,2 adet teknoloji tasarım atölyesine sahip olacak yeni binada ayrıca yaklaşık 300 kişi kapasiteli Avrupa standartlarında Konferans salonu, Kapalı spor salonu, Sergi salonu, Ana sınıfları ile kompleks bir bina yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlanacaktır.

“ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK”
Tahmini yapım süresi 360 gün olarak belirtilen yeni okul binası inşaatı sürecinde Silivri Ortaokulu'nun tüm öğrencilerinin ve tüm öğretmen kadrosunun 1 yıl süre ile ilçemiz Gazi İlkokulu binasında ikili (sabahçı-öğlenci) eğitim-öğretime devam etmelerine karar verilmiştir. Silivri Ortaokulu bu bir yıllık misafirliği süresince Gazi İlkokulunda sabahçı olarak eğitim-öğretim hayatına devam edecektir. Silivri Ortaokulu velilerinin ve öğrencilerinin endişe edecekleri bir durum söz konusu değildir.

“EN MODERN VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM DONANIMINA SAHİP BİNAYA KAVUŞACAĞIZ”
Yaklaşık 1 yıl sonra Silivri Ortaokulu ilçemizin en modern ve en çağdaş eğitim donanımına sahip yeni binasında eğitim-öğretim hayatına kaldığı yerden daha güçlü bir şeklide devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur.”
Renginar SALİ

YORUM YAP