Engin Akın

Silivri, Ortadoğu gibi!

Silivri'nin dününü bilip bugününü gören ve ilginç yorumlar yapan insanlarla karşıtlığımız da oldu. Silivri'nin hiçbir değerini bilmeden yıllarca parasını sömürenleri de gördük.

Bunlardan biri ilginç yorumlardan biri, takımın eski antrenörlerinden Mehmet Şansal'dı. Şöyle bir 89-90'lara kadar gittik kendisiyle.

Gaziosmanpaşa'da içerden vurulan şampiyonluk hayallerini, rahmetli Müjdat Gürsu'nun varoluş hikâyesini, takım kapma giderken, paramı olmadan otobüse binmem diyen, hamili kart direktörün kaprislerini kulübün o günkü imkânlarını, şartlarını birinci ağızdan dinledik.

İlginç olan Silivrispor'un 25 yıl önce 30-40 kişiyle yatacak, toplantı yapacak, yemek yiyecek kendi tasarrufunda olan yeri varmış…

Şansal döneminin Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci'ye “Başkanım iki tane eksik oyuncu alalım ama şu tesisi düzenleyelim” demiş.

Değirmenci, Şansal'a oluru vermiş. Takım kamptan döndüğünde otel konforunda düzenlenen tesise yerleşmiş, kamplar, yemekler, toplantılar hep orada yapılmış. Şansal iki oyuncu eksiğini de rahmetli Müjdat Gürsu ile gidermiş. İşte bunlar tam 25 yıl önce yaşanan gerçekler.

Günümüz gerçeklerinde ise kulüp yıllık 280 bin lira ödediği otelden çıkarılıyor, çıkarken de yüklü bir borç bırakarak çıkıyor!
Selimpaşa'yı kullanamıyordu!
Gümüşyaka'da Mocampta kalıyordu! (Bu mocampta yapılan masajların faturasını da yeni yönetim ödeyecek gibi gözüküyor)
Göçebe hayatı yaşıyordu!
Nedeni malum.
Sonra gelenler kendilerini kanıtlamak adına hep yerlerinin en iyisi oyuncuların transferlerine odaklandılar, hiç üretmediler sürekli tükettiler.

Şimdi ise bunlar yaşanmamış gibi yaklaşık aynı şeyleri yaparak farklı sonuç almaya çalışıyoruz. Allah'ın hakkı üçtür, bizimki on üç oldu, bir adım, bir santim ilerleme gelişme yok.

Mevcutta stat içinde var olan tesislerin akıbeti de meçhul.
Tesisteki odaların durumu içler acısı.
Odalardaki banyolar berbat durumda.
İvedi bir şekilde elden geçirilmesi gerekir ki yeni gelen futbolcu arkadaşlar için hazırlıklı olalım.

Geç kalındığında ise ekstra bir karmaşa ve kargaşa yaşamayalım.
Yine stat içinde var olan tesisin önünde belediye tarafından çimlendirilen alan ve ağaçlar kurumak üzere.
Ne de çok seviyoruz iki kere iş yapmayı ve masraf etmeyi. İki kere sulasak hayra dokurunuz.
Neyse iyi şeyler olacak gibi az bekleyelim. Sabredelim...

YORUM YAP