“Silivri’nin kadınlarına şükran borçluyum”

“Silivri’nin kadınlarına şükran borçluyum”

27.05.2022 13:36:12

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, dün sabah Kale Park Sosyal Tesisleri'nde ağırladığı Büyüksinekli, Küçüksinekli, Semizkumlar ve Alipaşa Mahallesindeki kadınlara seslenirken gençler, çocuklar ve kadınlara hizmet etmekten onur duyduğunu paylaştı ve bu imkanı en çok kadınlara borçlu olduğu vurgusuyla şükranlarını belirtti.

Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, MHP Grup Sözüsü Sultan Aşkın, AK Parti Meclis Üyesi Ülkenur Büke'nin de hazır bulunduğu programda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kadınlara şöyle seslendi: “Her zaman birlikte olmaktan haz aldığım, mutlu olduğum topluluk kadınlarla olan buluşmalar. Sizlerle bir arada olmaktan mutlu ve huzurluyum. Çocuklara, gençlere, özellikle de kadınlara hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

“İYİ BİR GELECEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Yola çıkarken hanımefendilere seslenmiş, beraber yol yürüyeceğimizi, çok önem vereceğimizi söylemiştik. Çocuklarınızın eğitimi, kültürle, sanatla, sporla bezenmesini önemsedik. Hem ülke için yeni ve altın bir nesil yetişmesi, gözlerinizdeki tek kaygınız çocuklarınıza refah içinde bir ömür yaşamaları ve iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışacağız demiştik.

“MARKA KENT SİLİVRİ'Yİ BİRLİKTE YARATACAĞIZ”

Silivri, yalnızca Kale Mahallesi'nden, çarşısından, sahilinden ibaret olmadığını, köylerinin de olduğunu söylemiştik. Biz Silivri'yi bütüncül bir anlayışla, ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak, huzurlu ve mutlu, mark kent Silivri'yi hep beraber yaratacağız demiştik.

“BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Pandemide sizlerle bir araya gelmekten imtina ettik. İftar edemedik, gezi ve toplantı yapamadık. Biraz önce anneme, teyzeme de söyledim 2 yıl bir araya gelemedik ama bundan sonra acısını çıkaracağız. Kültür gezileri, tiyatro, kahvaltılar devam edecek. Hep sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz.

“ÇOCUKLAR İÇİN KURSLAR AÇTIK”

Size söz verdiğimiz gibi ücretsiz müzik okulunu açtık. Çocuklarımız Nişantaşı Üniversitesi ile ortak Selimpaşa'da açtığımız Sanat Akademisi'nde kursa gidebiliyor. Bu yaz spor okullarımız, etüt merkezlerimiz devam edecek. Kadir Has Üniversitesi ile bir protokol yapmak üzereyiz. İnşallah yaz aylarında Bilgisayar ve Yabanca Dil kurslarımızı Kadir Has Üniversitesi ile birlikte hayata geçireceğiz.

“DAİMİ BURS PROGRAMI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Üniversiteyi kazanan her öğrenciye 500 TL burs verdik. Bu yıl üniversiteye giren bütün gençlerin giriş ücretlerini biz ödedik. Milli Savunma Üniversitesi'ne giriş ücretini biz ödedik. Ekonomik durumu sıkıntıda olan ailelerin üniversiteli başarılı çocuklarına daimi bir burs programı üzerinde çalışıyoruz. Biliyoruz ki biz çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yaptıkça o yatırım esasında ülkemizin yarınlarına ve geleceğine yapılıyor.

“UNUTULAN POTANSİYELLERİ HATIRLATMA ZAMANI”

Köyler benim özel ilgi alanım. Silivri, içerisinde çok büyük potansiyelleri barındıran bir ilçe. Silivri, Şile, Çatalca, İstanbul'dan bir şeyi almak değil, çok şey katabilecek potansiyelleri var. Denizi, ormanı, doğa yürüyüşleri ve ekoturizmi olan, 16 Milyonluk İstanbullunun nefes alabileceği, yöresel ürünleri yetiştiren bir ilçe. Bizlerin unutulan potansiyelleri hatırlatma zamanı geldi. Onun için Silivri'de üretim olacak, tarım ve hayvancılığı tekrar yaygınlaştırmak için yerel kalkınma adına çiftçimize bir dizi destek paketi açıkladık.

“20 TRİLYONLUK DESTEK HEDEFLEDİK”

2019 Yılında göreve geldiğimizde 300 dönümle bir serüvene başladık. Çiftçilik, hayvancılık yapacağız dedik, bütün elde ettiğimiz ürünleri yerli ve milli tohumları, samanları, silajlık mısırları, fideleri, Ayçiçek tohumlarını, Ayçiçek yağlarını köylüyle, bu toprakların gerçek sahipleriyle paylaşacağız dedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği, “Milletin efendisi olan köylü” ile paylaşacağız dedik.
Geçen yıl çiftçiye, hayvancıya verdiğimiz destek 10 Milyon'un üzerindeydi, bu yılki hedefimiz 20 Milyon. Yerli, milli, atalık sertifikalı tohumları, samanları, silajlık mısırı, yer bezelyesini, fideyi dağıtacağız.

Hayvancılıkla uğraşan herkesin sorunu, ahırlarında biriken gübreyi bertaraf etmek. 20 ineği olan birinin hayvansal gübreyi bertaraf etme maliyeti yıllık 25 Bin TL. Biz Katı Gübre Serpme Makinesi aldık. Kepçemiz, kamyonumuz emrinde, gübreyi ahırınızdan ücretsiz alıyoruz. Taban gübresi olarak bunu tarlanıza atmak isterseniz makinemizle ücretsiz bu hizmeti de yapıyoruz. Bu hizmetlerimizi çeşitlendirmeye, geliştirmeye, Ar-Ge çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz.

“KIRSAL MAHALLE YASASI HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Köylünün sorunları büyük. Bu sorunları çözmek adına İBB'de MHP Grup Başkanvekili olarak çabalıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın su faturaları, merkezde apartmanda oturan vatandaşların dörtte bir fiyatına geliyordu. Beş yıllık süre dolunca ilçemizdeki dokuz köy bundan etkilendi. Su faturası 50 TL'den 200 TL'ye çıktı. Cumhur İttifakı olarak teklif sunduk Beşiktaş'ta, Etiler'de, Ulus'ta yüzme havuzunu dolduran suyla Alipaşa'da, Büyüksinekli'de, Küçüksinekli'de hayvanı ve marulu sulayan su aynı fiyat olamaz dedik. Elinizi vicdanınıza koyun bu su fiyatlarını indirin dedik. Ne oldu biliyor musunuz? İBB Meclisinde bütün meclis üyeleri el kaldırdı. 2019 yılının Kasım ayıydı. Ondan sonra “Belediye olarak indiremeyiz, zimmet çıkar” diyerek İBB Başkanımız bunu veto etti ve meclise iade etti. O gündür bu gündür su faturalarının dört katını ödemeye devam ediyorduk. Biz de topu taca atmak yok, minderden kaçmak yok diyerek MHP ve AK Parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gittik ve milletvekillerimize söyledik. Hani bir atasözü var ya, “Kör istedi bir göz, Allah verdi iki göz.” Yalnızca indirimli su talep ederken Kırsal Mahalle diye bir yasa geçti. Ocak ayından itibaren de yürürlükte. O yasada ne var? 18 köyümüzde İSKİ istese dahi su faturalarını merkezdekiler gibi kesemez. 100 TL gelen fatura 25 TL'ye düşecek. Ucuz su ilçemiz köylerine hayırlı olsun. Emlak vergisi, çöp vergisi ödüyordunuz ya artık ödemeyeceksiniz. Köyde bir ev yapıyorsanız, imar harcı, ruhsat harcı, iskan harcı ödemiyorsunuz. Belediyeye sıfır lira harçla evinizi de yapıyorsunuz. Bakkallara artık basit usulle defter tutma hakkı da verildi. Kırsal Mahalle yasası hayırlı uğurlu olsun.  

“FAZLA TAHSİL EDİLEN SU PARALARINI GERİ İADE ETMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”

Geçenlerde yine İBB'de kavga gürültü vardı. Ben dedim ki Ocak ayında su faturalarını indirmemiz gerekiyordu. Şubat ayında su tarifelerine bir zam yapmak istediler. Biz bu zammın karşısında durduk ve şu oranda yapılsın dedik. Yine veto edilince bu zam tarifesi içerisinde Kırsal Mahalle tarifesi olduğundan Nisan ayında başlattılar. Benim mücadelem Ocak, Şubat, Mart ayında Silivri köylerinden fazla tahsil edilen su paralarını geri iade etmek için. Minderden kaçmak yok, herkes elini vicdanına koyacak. Niye tarım, hayvancılık bitti demeyeceğiz, Silivri'nin İstanbul'un çiftçisine ucuz su vermeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz iki yılın da hukuki mücadelesini başlattık.

“SİLİVRİ'NİN KADINLARINA ŞÜKRAN BORÇLUYUM”

Siz arkamda durduğunuz müddetçe ben mücadeleye devam edeceğim. Seçimlerden önce bu kardeşinize bir görev verdiniz ve bana öyle bir kapı açtınız ki 250 bin vatandaşa, özellikle de garibe gurabaya el uzatma fırsatı verdiniz. Silivri'nin kadınlarına şükran borçluyum. Görev sürem boyunca elimi tutan hanımefendilerin elini hiç ama hiç bırakmayacağım.”

Renginar SALİ

YORUM YAP