Silivri Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Fuarında yerini aldı

Silivri Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Fuarında yerini aldı

16.10.2019 13:51:03

Türkiye yaş meyve sebze sektörünün ihracat projesi olarak bilinen Interfres Eurasia Yaş Sebze Meyve Depolama Ambalaj ve Lojistik Fuarı, 16 Ekim Çarşamba günü Antalya'da açıldı. Fuara Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrili üreticiler ve tarım STK temsilcileri ile çıkarma yaptı.

Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Fuarında Silivri Belediyesi de yerini aldı. Yerli yabancı çok sayıda katılımcının bulunduğu fuarda Belediye yetkilileri Silivrili üreticiler ile birlikte ilçemizin tarımsal zenginliklerini tanıtıyor. Fuar hakkında paylaşımda bulunan Başkan Yılmaz, “Fuarda ilçemizde üretilen ürünlerin satışı adına işbirliği görüşmeleri yapıyor ve ilçemize davette bulunuyoruz” dedi.

'InterFresh Eurasia Fuarı, aynı zamanda Türkiye'nin ihracatı artırma projesidir. Türk üretici ve ihracatçılarını dünya ile buluşturacak olan ve 19 Ekim tarihine kadar açık kalacak Interfres Eurasia Yaş Sebze Meyve Depolama Ambalaj ve Lojistik Fuarı'na 26 ülkeden 500'ün üzerinde alım heyeti ve ziyaretçi ile çok sayıda ülkenin büyükelçi de katılacak.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri, Uludağ İhracatçı Birlikleri ile Batı Akdeniz İhracatçı Birliği olmak üzere diğer ihracatçı birlikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da desteklediği fuarda Avrupa'nın önemli zincir süpermarket yöneticileri de yer alacak.

Interfresh Hakkında

Interfresh Eurasia Fuarı Yaş Meyve & Sebze sektörünü bir araya getiren en önemli etkinlik olarak T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ihracatçı birlikleri ve kalkınma ajanslarının destekleri ile Antalya Anfaş Expo Center'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. İlk yılında 26 ülkeden yurt dışı alım heyeti getirmeyi başaran Interfresh Eurasia, 2019 yılı Yurt Dışı Alım heyetleri çalışmalarına devam ediyor. Alım heyetleri için hedef ülkeler arasında Almanya, İtalya, Yunanistan, Polonya, Romanya, Litvanya, Hollanda, Danimarka, Sırbistan, Hırvatistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Moldovya, Özbekistan, Lübnan, Ürdün, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Çin ve Sudan bulunmaktadır. Bu ülkelerde alım heyeti çalışmaları başlatılmış olup, yurt içinde yerleşik yabancı ataşelikler, yurt dışındaki Türk ataşelikleri ve Antexpo'nun yurt dışı acenteleri ile birlikte 26 ülkeden alım heyetlerini ağırlayacaktır.

 

YORUM YAP