Silivri göletlerine Sazan balığı yavrusu bırakıldı

Silivri göletlerine Sazan balığı yavrusu bırakıldı

25.08.2021 13:20:05

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Silivri'de 2021 yılı Balıklandırma programı çerçevesinde göletlere 59. 000 adet Sazan balığı yavrusu bırakıldığını duyurdu.

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıklandırma programı kapsamında ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Silivri'de 2021 yılı Balıklandırma programı çerçevesinde göletlere 59.000 adet sazan yavrusu bırakıldı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Bakanlık tarafından yürütülen 2021 yılı Balıklandırma Programı çerçevesinde Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul ve Su Ürünleri Kontrol görevlilerimizce 24/08/2021 tarihinde Silivri İlçe sınırları içerisinde bulunan Değirmenköy, Çayırdere, Gümüşyaka, Küçüksinekli ve Sayalar göletlerine toplamda 59.000 adet Sazan Balığı yavrusu salınarak balıklandırma çalışması yapılmıştır.

ERTUĞRUL UYARIDA BULUNDU

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, göletlerde Amatör Balıkçılık yapanları 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğine uymaları hakkında amatör balıkçılara uyarılarda bulundu.

İlçe Müdürü Nuri Ertuğrul: “Amatör balıkçılık: Rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğidir. Amatör balıkçılığı bu tanıma uygun yapılması yönünde önemle ricada bulundu. Aksi halde ihlaller tespit edildiğinde İdari Para Cezası uygulanacağını belirterek; büyük balıklar için lütfen küçük balıkları avlamayalım, zaman yasaklarına ve alıkonulabilir miktarlara uyalım.” şeklinde bilgilendirmeler yaptı.

YORUM YAP