Silivri göletlerine 445 bin adet sazan yavrusu bırakıldı

Silivri göletlerine 445 bin adet sazan yavrusu bırakıldı

13.08.2022 10:49:07

İstanbul İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Silivri de dahil İstanbul ilçelerindeki toplam 21 gölete 937 bin sazan yavrusu bırakıldığını duyurdu.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Silivri'de Çayırdere Göleti, Küçüksinekli Göleti, Sayalar Göleti, Değirmenköy Göleti, Gümüşyaka Göleti 445 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.
İstanbul'da toplam 21 gölete 937 bin sazan yavrusu bırakıldığını duyuran İstanbul İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, konuya ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ile kaynakların gelecek nesillere aktarılması için hayata geçirilen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tesislerinde üretilen 937 bin sazan yavrusu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Arnavutköy, Silivri, Şile, Beykoz ve Sarıyer'de bulunan 21 gölete bırakıldı.
Beykoz ilçesindeki Cumhuriyet Göleti'nde yapılan balıklandırma çalışmasında yaptığı açıklamada İl Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca: “5 ilçede eş zamanlı olarak 937 bin sazan balığını iç sulara bırakarak balık popülasyonunu arttırmayı hedeflediklerini, bu sayede kırsal bölgede yaşayan veya ve amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın kaliteli ve ucuz proteine ulaşabileceklerini” ifade ederek “Bu çerçevede balıklandırma faaliyetlerini 4-5 yıldır standart olarak yürütüyoruz. Bugün atacağımız 937 bin sazan yavrusuyla beraber 2 milyon 24 bin sazan balığını sularımızla buluşturmuş olacağız ve bu sayede ekolojik dengeyi bir nevi sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Karaca projenin öneminin yüksek olduğunu belirterek “Sadece balıkları atmakla kalmıyoruz, arkasından kontrollerini yapıyoruz. Bu balıklar ile ilgili çiftçilerimizle, amatör balıkçılar ve muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde çok güzel sonuçlar alındığını biliyoruz. Hatta 15 ve 30 kilo aralığında sazan balıklarını gördüklerini bize belirttiler. Bugün Beykoz'da Cumhuriyet Köyü'ndeyiz. Arnavutköy, Silivri ve Şile, Beykoz ve Sarıyer ilçelerimizde bulunan 21 gölete 937 bin toplamda attığımız sazan balıklarıyla popülasyonu ciddi oranda katkı sağlayacağız. Ekolojik dengeyi de bir nevi sağlamış olacağız” dedi. Karaca daha sonra İstanbul İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Rafet Aydın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal, Beykoz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Melih Evgincan, İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri ile birlikte balıklandırma çalışmalarına bizzat katıldı.
Proje kapsamında; 11 Ağustos 2022 tarihinde; Arnavutköy ilçesi Terkos Gölü-Balaban, Terkos Gölü-Durusu, Sazlıdere Baraj Gölü ve Yeniköy Gölü'ne 108 bin adet, Beykoz ilçesi Cumhuriyet Göleti, İshaklı Göleti, Mahmutşevketpaşa Göleti ve Bozhane-Göllü Göleti'ne 42 bin adet, Sarıyer ilçesi Kısırkaya Göleti, Zekeriyaköy Göleti ve Rumelifeneri itfaiye yolu üzerindeki gölete 9 bin adet, Silivri ilçesi Çayırdere Göleti, Küçüksinekli Göleti, Sayalar Göleti, Değirmenköy Göleti, Gümüşyaka Göleti 445 bin adet, Şile ilçesi Ömerli Baraj Gölü, Darlık Baraj Gölü, Karamandere-Saklıgöl, Kervansaray Göleti ve Oruçoğlu Göleti'ne 333 bin adet olmak üzere toplam 937 bin adet sazan balığı yavruları göletlere bırakıldı.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP