Silivri’den Manavgat’a bir nefes!

Silivri’den Manavgat’a bir nefes!

2.08.2021 12:21:56

Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivalinde Silivri Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin Manavgat'a yardım için yola çıktığına değinen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Yanan yangınları söndürmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” vurgusunda bulundu.

Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivalinde Manavgat'ta orman yangınlarının yaşandığı bölgeye SAK ekiplerinin gittiğini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın tehditkâr söylemlerine bir kez daha yanıt verdi ve “Pandemi döneminde yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle bugün festivalimizi eğlenceli bir şekilde gerçekleştirmeyi planlıyorduk fakat yurdumuzun dört bir yanında yaşanan orman yangınları nedeniyle konser ve eğlence programımızı ertelemek durumunda kaldık.

Bir sulama tankeri, iki tane arama kurtarma aracı ve 13 kişilik arama kurtarma ekibi ile şu anda Silivri Belediyesinden mesai arkadaşlarım Manavgat yolunda. Silivri Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimiz (SAK) Manavgat'a bir soluk, bir nefes olmaya gidiyor. İnşallah Cenab-ı Allah görevlerini tamamlayıp sağ salim aramıza dönmeyi nasip eder.

“YANAN YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Ormanlarımız, ciğerlerimiz cayır cayır yanarken, beş şehidimiz varken bugünlerde bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Daha yangınlarla mücadele devam ederken acımasız şekilde eleştiri yaparsak hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza haksızlık etmiş oluruz. Yapılan eleştirilerin bizi birleştirmekten çok ayrıştığı da aşikâr. Bu nedenle yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum.

Bölücü terör örgütü PKK'nın şu anki sözde elebaşı Karayılan geçtiğimiz günlerde şunu söylüyor: ‘Silahlarımız tükenir, askerlerimiz azalırsa Bodrum'a iner yatlarınızı yakarız, Antalya'ya gelir seralarınızı yakarız, İstanbul'a gelir araçlarınızı, İzmir'e iner ormanlarınızı yakarız.' Şimdi ben Selimpaşa'dan o sözleri söyleyen zata seslenmek istiyorum: Bizim ormanlarımızı, bizim ağaçlarımızı yaksanız da yeni fidanlar, yeni ormanlar yapacak kutsal vatanımız var. Kutsal vatanımızın toprakları susuz kalsa da, bu ağaçlar, bu ormanlar susuz kalsa da bizim onları sulayacak asil kanlarımız var” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAP