Silivri’de temayül yankıları devam ediyor...

Silivri’de temayül yankıları devam ediyor...

6.03.2018 10:21:01

AK Parti'de 17 Mart 2018 tarihi itibariyle verilen ilçe kongreleri startı öncesinde yeni başkan ve yönetimlere ilişkin kulisler tüm hızıyla devam ediyor.

AK Parti Silivri'de kaydedilen başkan adayı enflasyonunda sıyalar 15'i aşmışken Silivri'de gerçekleştirilen temayül sonucunun gayri resmi neticesi Yavuz Bayram ( AK Parti yedek yönetim kurulu üyesi/Rıfat Kutlu'ya çok yakın olan bir isim, iş ortağı)- Orhan Koç (AK Parti Gençlik Kolları Başkanı) - Ülkenur Büke (AK Parti Kadın Kolları Başkanı) ve Yaşar Yalman (İlçe Başkan Yardımcısı) olarak yansıdı. Sıralamanın karışık şekilde verildiği ve bazı ilçelerde ilk 5 ila 10'a giren isimlerin hepsinin değerlendirmeye alınacağı ifade edilirken ‘Meclis Üyelerinin İlçe Başkanı yapılmayacağı' kıstasının da sürdüğüne işaret ediliyor. Ayrıca ilçe başkanının sadece temayül sonucuna göre belirlenmeyeceğinin de altı çizildi.

YALMAN: BİREYSEL ADAYLIK KARARIM YOKTUR
Temayülde ilk 4'de girdiği gayre resmi bilgisi üzerine Hüsnü Yaşar Yalman, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şunları yazdı: “Gazeteci Ahmet Ermiş arkadaşımızın Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatı Temayül yoklaması sonuçları ile ilgili sosyal medyada paylaştığı şahsımı da ilgilendiren haberiyle ilgili bilgilendirme yapacak olursam; Şu anda Ak Parti Silivri ilçe teşkilatında İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktayım bu görevi devam ettirirken almış olduğum edep, terbiye ve teşkilat disiplini gereği ilçe başkanımız Rıfat Rıfat Kutlu ve yönetim kurulunun bana ilçe başkan adaylığı yönünde bir görev tevdi etmeden bireysel kararımla aday olmayı doğru bulmuyorum. İlçe başkanım ve yönetim kurulunun şahsımla alakalı böyle bir görevlendirmesi yoktur.
Temayül günü birçok arkadaşımın şahsıma oy vereceğini belirtmesi üzerine böyle bir şeye gerek olmadığını mevcut aday arkadaşlarımıza oy vermeleri yönünde görüş bildirdim. Haberin yorum kısmında da Yadigar Ural ağabeyimiz zaten bundan da bahsetmiş.
Halen görevde olan bir teşkilat mensubu olarak ilçe başkanımız Rıfat Kutlu'ya ve yönetim kurulu arkadaşlarıma siyasi olarak kongre günü son ana kadar, dost ve arkadaş olarak bir ömür boyu bağlılığım devam edecektir.
İlçe başkanı adayı olan arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Allah C. C. teşkilatımız hakkında hayırlı olanı nasip etsin.

Herhangi bir yanlış anlaşılma, karışıklık ve teşkilat içinde fitneye yer vermemek için bu bilgileri siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim. En kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunarım.”

Haber Merkezi

YORUM YAP