
Eğitim-Bir-Sen Silivri Temsilcisi Erdal Karabacak, 2.367 öğretmeni ilgilendiren promosyon ihalesinin şeffaf ve katılımcı bir şekilde tamamlandığını açıkladı.
Silivri'de görev yapan 2.367 öğretmen ve eğitim çalışanını yakından ilgilendiren promosyon ihalesi, 8 kişilik komisyonun çalışmaları sonucunda başarıyla tamamlandı. Eğitim-Bir-Sen Silivri Temsilcisi Erdal Karabacak, ihale süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, tüm sendikaların davet edildiği, şeffaf, adil ve katılımcı bir yöntem izlendiğini vurguladı.
Karabacak, promosyon sürecini başından sonuna kadar tüm üyeleriyle anlık olarak paylaştıklarını belirterek, “Tüm bankaları davet ettik, 7 banka teklif verdi. İlk turdan sonra 4 banka çekilmek istedi. Ziraat Bankası 75 bin TL bandında ihaleden ayrıldı. Yapı Kredi ve Halk Bankası tekliflerini yükseltti,” ifadelerini kullandı.
Gün boyu süren çetin pazarlıklar sonucunda, Halk Bankası ile tek seferde 82 bin TL nakit ödeme ve 2 taksit halinde toplam 3.000 TL para puan verilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.
Karabacak, önceki promosyonun üç yıl önce 14.400 TL (yaklaşık 995 dolar) olduğunu hatırlatarak, yeni anlaşmanın 82.000 TL ile (yaklaşık 2.100 dolar) oldukça iyi bir seviyeye ulaştığını belirtti. “Bu rakam; 21 gram altın, 1,23 öğretmen maaşı + tam ek ders + uzman öğretmenlik ödemesiyle denk düşüyor. Bu da, az rekabetçi bir ortamda dahi iyi bir promosyon elde ettiğimizi gösteriyor,” dedi.
Ayrıca Karabacak, 2006 yılına kadar bankaların promosyonlarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine demirbaş alımı için verildiğini; ancak 2006 tarihli 21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile bu ödemelerin doğrudan öğretmen ve personel hesaplarına aktarılmasının sağlandığını da hatırlattı.
Silivri'deki promosyon ihalesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, herkesin bilgisi dâhilinde, şeffaf ve katılımcı şekilde gerçekleştirildiğini belirten Karabacak, süreçte katkı sunan herkese teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.
Renginar SALİ